Winst voor Meiden B1 tegen ZAP

maandag 12 februari 2018

Zondagochtend vertrokken de B1 meiden naar Breezand voor de wederom belangrijke wedstrijd tegen Z.A.P. Met een compleet team werd er aan de wedstrijd begonnen maar het duurde lang voordat het eerste doelpunt viel, na 7 minuten spelen scoorde Z.A.P. vanuit een break het 1e doelpunt. Volendam antwoordde daar snel op en met nog 10 minuten te spelen in de 1e helft stonden de meiden 1-6 voor. De dekking stond goed, Z.A.P. kon er niet doorheen komen en de ballen die op doel gegooid konden worden waren gemakkelijk te houden voor onze keepster. Er werd goed en stevig verdedigd door de Volendamse meiden waardoor de Z.A.P. meiden regelmatig op de grond belandde. Met een stand van 6-11 voor Volendam kon de kleedkamer worden bezocht.

Na de rust ging het spel verder in het voordeel van Volendam maar halverwege de 2e helft gingen de meiden wat slordiger en zenuwachtiger spelen waardoor Z.A.P. een aantal keer kon scoren en het verschil kon verkleinen. Bij een stand van 17-19 floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en gingen de punten mee naar Volendam.

De 4e plek en dus nog steeds kans op het NK is hierdoor in stand gebleven. Volgende week spelen de meiden op zondag om 12.10 uur thuis tegen Zeeburg, publiek is altijd welkom!

Scores: Marilyn Tol 7/2, Bibi Bakker 4, Denise Mol 2, Sharon Plat 2, Jill Sanders 1, Lisa Veerman 1, Esmee Verdonck 1, Ellen Tol 1, Megan Ligthart, Charmaine Veerman, Nicole Steur, Nicole Rep (k).