Zwaarbevochten vierde winst op rij van Garage Kil/Volendam DS1

maandag 30 oktober 2017

In een wedstrijd waar veel gebeurde, maar geen mooi handbal te zien was, stond voor Garage Kil/Volendam Dames 1 na zestig minuten een eindstand van 22-23 op het scorebord. De punten gingen mee terug naar Volendam.

In de sporthal in Arnhem werd in de eerste minuut de 0-1 gemaakt door Alyssa Alings, waarna de doelpunten vooral heen en weer gingen. Waar de dames vooraf al wisten dat het absoluut geen makkelijke wedstrijd zou worden, ondanks dat de ranglijst misschien anders deed vermoeden, bleek dit ook in werkelijkheid zo te zijn. Er werden wel kansen gecreëerd aan Volendamse zijde maar deze werden niet goed afgerond. Hierdoor kon er geen afstand worden genomen van de Arnhemse dames, die niet van plan waren de punten cadeau te doen. Na 15 minuten spelen werd er dan ook tegen een kleine achterstand aangekeken. Deze werd voor rust door treffers van onze rechter zijde (Anja Tol & Alyssa Alings) weggewerkt. Ruststand: 9-11.

Na de pazue was hetzelfde spelletje te zien, doelpunten vielen aan beide zijden. Er werd door de dames niet goed omgegaan met de omstandigheden, waardoor zij zichzelf vooral uit de wedstrijd haalden. De beslissingen van de scheidsrechters maakten dat de Volendamse vrouwen vooral zichzelf als grootste tegenstander hadden. Met als resultaat dat de dames met drie speelsters in het veld stonden bij een stand van 19-20. Gelukkig wisten de dames in die periode maar één tegendoelpunt te incasseren. Cathy Groote schoot op dat moment een vrije bal in de kruising waardoor er weer voorsprong van twee punten op het scorebord stond. In de laatste minuten wist DFS de stand nog een keer gelijk te brengen. Het slotakkoord was echter voor Anja Tol. Zij werkte de beslissende 22-23 tegen de touwen, waardoor Garage Kil/Volendam de volle buit binnensleepte.

Garage Kil/Volendam is door de winst ook na de vierde competitiewedstrijd ongeslagen. Komende zaterdag is het tweede team van Kwiek de tegenstander in de Opperdam. De wedstrijd begint om 20.25 uur.