Zwarthoed Schilders Jongens A1 halen uit tegen Rapiditas

zondag 05 november 2017

Zwarthoed Schilders Jongens A1 wonnen afgelopen zaterdag met grote cijfers van Rapiditas. Coach Sandra Ligthart introduceert het team en vertelt hoe de wedstrijd van afgelopen weekend is verlopen.

De Heren A bestaan dit seizoen uit een mix van Volendammers en jongens van buiten het dorp. Zoals, Amersfoort, Rotterdam, Almere, Schagen. Niet echt naast de deur, hieruit blijkt dat de heren erg gemotiveerd zijn om zo hoog mogelijk te handballen. Ook trainen er nog een aantal op de woensdag in Papendal bij de Oranje selectie. Al met al een zeer gemotiveerde en talentvolle ploeg. We spelen in de hoogste landelijke competitie met maar liefst vijftien ploegen uit het hele land. Dat betekent ook om de week vaak ver reizen. De nummer een van de competitie, dat zal pas begin mei bekend zijn, is dan ook Nederlands kampioen.

De competitie is al een paar weken bezig. De eerste wedstrijd was een erg valse start van ons en we kregen dan ook een pak slaag van Tachos uit. Hellas thuis was een erg lastige wedstrijd, veel fysiek geweld, deze verloren we dan ook. Daarna volgden een paar knappe overwinningen. E&O, de koploper, verloren we vorige week na een rampzalige 1e helft maar een goede 2e helft.

Afgelopen zaterdag gespeeld tegen Rapiditas uit Weert een tegenstander die 1 plaats onder ons stond, dus een gelijkwaardige tegenstander, best wel fijn na het pak slaag wat we vorig week kregen tegen de nummer 1 E&O. Opdracht tijdens de voorbespreking om meteen scherp van start te gaan, beetje agressief verdedigen en vooral goed praten in de verdediging. Als je namelijk niet goed verdedigd dan wordt het heel erg moeilijk om te winnen. En zo geschiede, de tegenstander werd volledig overdonderd, door de sterke verdediging en het snelle aanvalsspel. De cirkel werd herhaaldelijk goed aangespeeld en scoorde veel. Na ongeveer een kwartier spelen alle bankzitters doorgewisseld en ook die pikten het goed op. Ruststand 24-15.

In de rust aangegeven om vooral zo door te gaan, maar zo schijnt het niet te werken. Een lichte dip begin van de tweede helft, kan niet missen natuurlijk, zo gaat dat. De tegenstander kon iets dichterbij komen omdat wij even een periode minder scoorden en onze verdediging het af en toe echt liet afweten. Dat had ook zeker te maken met het zeer chaotische aanvallen van de tegenstander. Eindstand 42-30. Al met al een redelijk goede wedstrijd! De mannen gaan echt vooruit, als de trainingsinzet zo blijft gaan we zeker nog stijgen in de ranglijst, voorlopig staan we zevende!