Zwarthoed Schilders Volendam/Jongens A1 pakt punt tegen ARBO

maandag 28 januari 2019

Afgelopen zondag speelden de heren A van Volendam thuis tegen ARBO Rotterdam. De 1e wedstrijd was royaal verloren maar gezien de goede ontwikkeling die de mannen elke wedstrijd weer laten zien waren de supporters vol vertrouwen.

De mannen begonnen gedreven aan de wedstrijd en m.n. verdedigend was het van het begin af aan prima voor elkaar. Toch zagen de mannen uit Rotterdam kans om een gaatje te slaan van 3 doelpunten. Na een paar omzettingen in het Volendamse team kwamen ze langzaam dichterbij. De mannen uit Rotterdam kregen steeds meer moeite om de ruimte te vinden in de Volendamse dekking. Dit resulteerde uiteindelijk in een aantal wanhoopsschoten waarbij de Rotterdammers hoopten het prima middenblok bestaande uit Jelmer de Vries en Jordan Beukman te overtreffen, dit was duidelijk een kansloze missie.

Met Wessel Blokzijl als aanjager in de aanval gingen de Volendammers de rust in met een 14 – 15 achterstand. Alles was nog mogelijk!

In de 2e helft kwam Volendam voor het eerst op gelijke hoogte bij 18 – 18, een prima afstandschot van Wessel Blokzijl. In de verdediging bleven de mannen hard werken en dit resulteerde in diverse tijdspel situaties aan Rotterdamse zijde. Bij het ingaan van de laatste minuut stond Volendam 1 doelpunt achter. Gelukkig zag Sil van Eijk kans om de stand gelijk te brengen naar 28 – 28 met zijn 3e doelpunt van de wedstrijd.

Een gelijkspel en een punt gepakt door hard werken en prima verdedigend werk! Voor de mannen en de coach alle reden om heel tevreden terug te kijken op een mooi resultaat.