Zwarthoed Schilders Volendam/Jongens A1 verliest in Schiedam

donderdag 15 november 2018

Zwarthoed Schilders Volendam/Jongens A1 speelde afgelopen zaterdag in Schiedam tegen DWS. De Volendammers hebben het lastig in de competitie. Zij boekten tot nog toe slechts één overwinning en een gelijkspel. Met DWS troffen zij een ploeg in de middenmoot. Bij winst zou ook Volendam een mooie stap richting de middenmoot kunnen maken.

In de eerste helft wisten de Volendammers tot een stand van 8-8 goed bij te blijven. Daarna verslapten zij in de verdediging en liep DWS uit naar een 12-8 voorsprong. Volendam pakte vervolgens de draad weer op en begon zelf ook weer te scoren. Het tempo van de wedstrijd lag hoog, wat ervoor zorgde dat beide ploegen regelmatig onnodig balverlies leden. De ploegen zochten vervolgens bij een ruststand van 18-12 de kleedkamers op.

In de tweede helft lukte het Volendam niet om het verschil te verkleinen en de spanning in de wedstrijd te brengen. De wedstrijd ging dan ook verloren met 36-30.

Na tien wedstrijden heeft Zwarthoed Schilders Volendam/Jongens A1 drie punten, waarmee zij op een twaalfde plaats in de competitie staan. De ploeg komt op 25 november weer in actie in een uitwedstrijd tegen EHC. Hier moeten zeker punten gepakt gaan worden

De eerstvolgende thuiswedstrijd van de Volendamse talenten is op zaterdag 8 december om 19 uur in sporthal Opperdam. HV Quintus is dan de tegenstander.