Zwarthoed Schilders Volendam/Jongens A1 verliest van koploper

woensdag 26 september 2018

Zwarthoed Schilders Volendam/Jongens A1 speelde afgelopen zaterdag in sporthal Opperdam tegen de lijstaanvoerder Green Park/Aalsmeer in hun divisie. Met gezond respect werd over de tegenstander gesproken aangezien zij hun eerste twee wedstrijden met een erg groot verschil hadden gewonnen. De heren A werden deze wedstrijd versterkt met Jordan Beukman en Noah van Wieringen.

Volendam speelde met lef en wist het Aalsmeer erg moeilijk te maken in de eerste helft. De stand ging redelijk gelijk op. Aalsmeer maakte onnodige fouten en hier wist Volendam prima van te profiteren. Er werd hard gewerkt in de dekking bij Volendam waardoor Aalsmeer moeilijk de vrije ruimte kon vinden. Mocht dit hun lukken dan stond daar nog altijd Kevin, die een prima wedstrijd stond te keepen. Het werd een erg boeiende eerste helft waarbij er kansen lagen over en weer. Na twintig minuten moest Wessel Blokzijl helaas geblesseerd het veld verlaten en dit was toch een domper voor de groep.

De eerste helft werd afgesloten met een 15-17 stand op het scorebord. Een prima eerste helft van de Jongens A1.

In de tweede helft was Aalsmeer duidelijk de betere ploeg. Aalsmeer speelde met een offensieve dekking en hier had Volendam nog geen antwoord op waardoor men moeilijk tot scoren kwam. Aalsmeer verhoogde het tempo in de wedstrijd en scoorde regelmatig vanuit de break-out. Uiteindelijk werd de wedstrijd verloren met 24-37.

Drie wedstrijden gespeeld en drie verloren, dat klinkt naar! Maar kijkend naar de groei die de heren A elke wedstrijd laten zien kan het niet lang duren voor de eerste punten binnen gehaald worden! Komend weekend dan maar tegen ARBO Rotterdam!