Zwarthoed Schilders Volendam/Jongens A1 wint van UDI 1896

dinsdag 12 februari 2019

Zwarthoed Schilders Volendam/Jongens A1 speelde afgelopen zaterdag tegen de mannen van UDI 1896. De uitwedstrijd eindigde in een spannende 32-32. Op de ranglijst ontlopen de teams elkaar ook weinig. Het beloofde dus een spannend middagje te worden zeker omdat de heren A het zonder Melle Vorst en Jordan Beukman moesten doen. Beide heren zijn geblesseerd. Versterking kregen ze van Sem Boers, de talentvolle linkshandige hoekspeler van de B’s.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal pakten de Volendammers het goed op. Er werd stevig verdedigd en aanvallend werden de ruimtes en kansen goed benut. Redelijk snel nam Volendam een voorsprong van ongeveer 5 doelpunten. Een prachtige no-look-pass van Jelmer de Vries naar cirkelloper Dave de Waal bracht het verschil voor de eerste keer op zes doelpunten bij een stand van 13-7. De ruststand was uiteindelijk 18-13.

UDI begon gedreven aan de tweede helft, vast van plan de achterstand weg te werken. Dit resulteerde direct aan het begin van de tweede helft in een penalty. Keeper Kevin Oud wist deze penalty, met een prima redding, te stoppen. Kevin stond sowieso de tweede helft prima te keepen waardoor het UDI niet lukte om verder in te lopen. Het verschil bleef continu vijf of zes doelpunten. Alle spelers hebben behoorlijk minuten kunnen maken en ook Sem Boers pakte zijn doelpuntje weer mee.

Eigenlijk heeft het publiek alles kunnen zien in deze wedstrijd. Mooie passes naar de cirkel, goed uitgevoerde break-outs, mooi uitgespeelde aanvallen, goed keeperswerk en stevig (soms ietwat te stevig) verdedigen van de Volendammers. Als er toch een kritische noot gemaakt moet worden dan zijn dat er twee: snel spel word nog te vaak afgewisseld met heel traag spel en stevig verdedigen is niets mis mee maar het mag nog wel wat frontaler en het duwen van de tegenstander mag wel wat minder.

Einduitslag was 30-24.