Albers nieuwe assistent-trainer Garage Kil/Volendam

zaterdag 23 mei 2020

Christiaan Albers wordt de nieuwe assistent-trainer van Garage Kil/Volendam. De Almeerder gaat daarmee de samenwerking aan met Mark Ortega en hoopt zich in sporthal Opperdam te kunnen ontwikkelen als trainer. “Een unieke kans.”

Albers speelde in zijn actieve carrière als handballer voor Havas, Green Park Aalsmeer, Vido en het combinatieteam van VOC Amsterdam en DSS. Als trainer stond hij eerder voor de selecties van Havas en Vido, terwijl hij bij Aristos teammanager was.

“Het vak als trainer heeft mij altijd aangesproken”, vertelt Albers. “Het proces van verbetering in het team is iets waar je mij voor wakker kunt maken. Ik hou ervan te analyseren wat in het veld gebeurt en richt me op de technische en tactische aspecten. De stap naar Volendam is voor mij een unieke kans die ik niet kan laten passeren.”

Goed bevallen
Albers kwam in beeld als assistent-trainer toen Jacky Ferwerda – aanvoerder van Garage Kil/Volendam – contact met hem opnam. “Ik ken haar nog van mijn tijd bij Vido. Ik heb haar toen trainen gegeven en dat is goed bevallen. Ze vertelde dat het team nog op zoek was naar een assistent-trainer en vonden mij een geschikte kandidaat doordat ik mezelf specialiseer op het individu.”

Hoewel Albers zelf niet eerder actief is geweest bij KRAS/Volendam kent hij de club al wel. “Tim Hemmes is mijn beste vriend en hij heeft hier in het tweede herenteam gespeeld. Ik ben heel vaak bij zijn wedstrijden komen kijken. Daarnaast volg je KRAS/Volendam als handballiefhebber automatisch al. Het is een van de grote clubs in Nederland en ook het dameshandbal zit ontzettend in de lift. De komst van Mark is daar een mooi voorbeeld van. Alle ogen zijn op Volendam gericht en dat is erg interessant.”

Verkennen
Een paar weken geleden hebben Albers en Ortega elkaar voor het eerst persoonlijk gesproken. “We zijn samen door Volendam gaan lopen om de omgeving wat te verkennen. We kenden elkaar nog niet, dus het was in het begin even aftasten. Maar het ging al snel over familie, ons verleden en de visie op handbal. We merkten dat we het op meerdere gebieden met elkaar eens waren. De klik was aanwezig.”

De samenwerking met Ortega biedt Albers ook kansen zich te ontwikkelen. “Zeker met zijn internationale ervaring. Hij gaat heel professioneel te werk en is open en rustig in de omgang. Ik hoop op een mooie wisselwerking met hem. Zolang er onderling vertrouwen is moet dat lukken en kunnen we samen bergen verzetten.”