Alings en Van der Mast ook komend seizoen bij Garage Kil/Volendam

Alings en Van der Mast ook komend seizoen bij Garage Kil/Volendam

vrijdag 29 maart 2019

Alyssa Alings en Sabrina van der Mast zijn ook komend seizoen actief bij Garage Kil/Volendam. De routiniers maken deel uit van een Garage Kil/Volendam dat boven verwachting presteert in de Eerste Divisie en aanstaande zaterdag begint aan de nacompetitie. Daar waar andere speelsters na dit seizoen afzwaaien, blijft het tweetal te bewonderen in sporthal Opperdam.

“Ik heb er inmiddels drie mooie seizoenen op zitten”, vertelt Alings. “We zijn twee keer gepromoveerd en spelen daardoor nu in de Eerste Divisie. De doelstellingen die gesteld zijn toen ik naar Volendam kwam zijn sneller dan verwacht behaald.”

“Ik heb het onwijs naar mijn zin bij de vereniging”, vervolgt de rechteropbouwster. “Het trainingsprogramma dat we kunnen volgen wordt steeds completer en verder doorgevoerd. Het is mooi om te zien hoe KRAS/Volendam het dameshandbal naar een hoger niveau blijft tillen.”

Ook Van der Mast voelt zich goed op haar plek in het vissersdorp. “We hebben een super groep. Het is gezellig, maar er is ook veel ambitie en wil om hard te werken. Dat is een uitstekende combinatie voor een team.” Door de goede prestaties in de competitie maken de Volendammers deel uit van de strijd om promotie naar de Eredivisie. PCA/Kwiek is zaterdag de eerste tegenstander. Van der Mast kijkt er naar uit. “Dit zijn natuurlijk prachtige wedstrijden om te spelen. We hebben als doel om alle wedstrijden te knallen en gaan natuurlijk voor de promotie.”

Ervaring en talent
Trainer Ruud van den Broeck is verheugd met het aanblijven van de ervaren speelsters. “Alyssa en Sabrina hebben beide veel individuele krachten. Ook kunnen ze het team met hun ervaring de aankomende seizoenen helpen met het maken van de volgende stap. Deze goede mix van talent er ervaring is iets wat we nodig hebben.”

Routiniers Priscilla Bergman, Anja Tol, Deniece Feijen en Mandy Kwakman hebben al aangegeven het komende seizoen de schoenen in de wilgen te hangen. Van den Broeck: “We zijn dan ook nog op zoek naar speelsters om de selectie compleet te maken. Daar zijn we momenteel druk mee bezig.”