Alles in eigen hand bij Garage Kil/Volendam

vrijdag 14 februari 2020

Het is in de laatste speelronde van de Eredivisie alles of niets voor Garage Kil/Volendam. De oranjehemden hebben een overwinning nodig om zich te plaatsen voor de kampioenspoule en de degradatiestrijd te ontlopen. Zaterdag 15 februari om 20:00 uur is Geonius/V&L uit Zuid-Limburg de tegenstander in sporthal Opperdam.

Voor de rustperiode van drie weken wist Garage Kil/Volendam de zesde plaats nog niet veilig te stellen. Op bezoek bij Westfriesland/SEW werd na dertig minuten met een voorsprong van twee doelpunten de kleedkamer opgezocht, maar na rust konden de Volendammers dit niet vasthouden, met een 21-18 nederlaag als gevolg.

Bekerduel E&O
In een midweeks bekerduel ging Garage Kil/Volendam donderdag overtuigend langs Misker/E&O. Op bezoek in Emmen werd het 19-28 en drong de ploeg door tot de kwartfinales van de NHV Beker.

Neeft
Woensdag werd bekend dat Mark Neeft is aangesteld als tijdelijke hoofdtrainer van Garage Kil/Volendam. Voor Neeft - dit seizoen eerder als assistent-trainer actief bij Heren 1 - geldt de wedstrijd tegen V&L als zijn thuisdebuut. In het bekertreffen met E&O zat de kersverse oefenmeester al voor het eerst op de bank.

Limburgse derby
Geonius/V&L verloor in de vorige speelronde van provinciegenoot Cabooter Group/HandbaL Venlo. De Limburgse derby, die werd gespeeld in Geleen, eindigde voor V&L in een 29-40 nederlaag.

Gedeelde zesde plaats
Garage Kil/Volendam en V&L staan, samen met Borhave en Fit & Fun/Voorwaarts, op een gedeelde zesde plaats. De Volendammers hebben door een goed doelsaldo momenteel de beste papieren om zich bij de eerste zes te voegen. Er is echter nog allerminst iets beslist.

Punt verschil
De eerdere ontmoeting van V&L eindigde voor Garage Kil/Volendam in een minimaal verlies: 30-29. Voor de oranjehemden is de wedstrijd van komende zaterdag een kans op revanche. Hier kunnen zij natuurlijk alle steun bij gebruiken.

Tickets
Kaarten zijn vooraf te bestellen bij Betty Zwarthoed via bettyzwarthoed@hotmail.com of 06-30264646. Vermeld hierin je naam, telefoonnummer, of je lid bent van KRAS/Volendam, het aantal kaarten en om welke wedstrijd het gaat. De toegangskaarten zijn ook verkrijgbaar bij de ingang van sporthal Opperdam.

Livestream
Zaterdag niet aanwezig in sporthal Opperdam? De wedstrijd is ook te volgen via een livestream.

Programma Eredivisie
Zaterdag:
Garage Kil/Volendam - Geonius/V&L
Cabooter Group/HandbaL Venlo - JuRo Unirek/VZV
Borhave - HV Quintus
Boer’n Trots Kaas/DSVD - OTTO Work Force/VOC Amsterdam
Fit & Fun/Voorwaarts - Westfriesland SEW

Foto: Fred Mol