Bourget kijkt uit naar nieuw seizoen

maandag 01 juli 2019

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen van KRAS/Volendam zijn alweer van start gegaan. Zo zit nu ook het eerste jaar van Florent Bourget erop in Volendamse dienst.

Dit was voor de 21-jarige handballer zijn eerste jaar in de Nederlandse competities. “Ik vond het echt leuk om in een nieuw land te spelen”, vertelt Bourget. “Wij hebben het dit jaar niet slecht gedaan in Nederland. Het tempo ligt in Nederland iets hoger dan bij mijn vorige club, maar voor de rest is het een beetje hetzelfde. Ik ben gelukkig en ik hoop dat ik volgend seizoen nog meer kan laten zien van wat ik kan.”

Bourget vindt ook dat hij dit seizoen stappen heeft gemaakt. “Ik heb de indruk dat ik gegroeid ben dit jaar. Ik heb met goede spelers gespeeld die veel ervaring hebben en ik heb veel van hen geleerd. Ook ben ik fysiek sterker geworden, mijn conditie is beter en ik kan harder schieten. Ik heb ook veel geleerd buiten het veld, omdat ik voor het eerst naar het buitenland ben gegaan om daar te spelen. Daardoor ben ik ook als mens gegroeid. Met het winnen van de NHV beker en het bereiken van de finales om de landstitel voelt dat toch wel als beloning.”

Het nieuwe seizoen staat al om de hoek en Bourget kan niet meer wachten. “Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen. Ik denk ook dat wij een leuk team hebben, met goede spelers en ben benieuwd naar de nieuwe trainer Hans van Dijk. Ik hoop dat we met z’n allen weer iets kunnen neerzetten en weer prijzen kunnen pakken. Ik heb er zin in.”

Tekst: Handbal Volendam / Larissa Pereboom
Foto: Jarrik Bijsterbosch