Analyse: Cruciale fase Eredivisie

Analyse: Cruciale fase Eredivisie

donderdag 16 januari 2020

Er breekt een spannende periode aan voor de Eredivisie van het Nederlandse dameshandbal. Met nog drie speelrondes te gaan is het nog altijd niet duidelijk welke teams in de nacompetitie moet spelen om lijfsbehoud. Ook Garage Kil/Volendam is in deze strijd verwikkeld. Wel heeft de ploeg momenteel de beste papieren.

Met elf punten en een vijfde plaats hebben de Volendammers een mooie positie in de subtop van de Eredivisie bemachtigd. Toch is het verschil met de lagere klasseringen alles behalve comfortabel. V&L en SEW - de nummers zes en zeven - hebben een gelijk puntenaantal, terwijl nummer acht Borhave slechts één punt achter staat. De slotfase van de competitie belooft dan ook razendspannend te worden. De laatste vier, plaats zeven tot en met tien, zijn immers veroordeelt tot de zogenaamde playdowns.

Reeks
Met Voorwaarts als tegenstander spelen de oranjehemden zaterdag de eerste van een reeks ontmoetingen met concurrenten. Na het duel met de promovendus uit Twello staan SEW en V&L op de rol. Voor Garage Kil/Volendam is dit een kans om de oppositie op afstand te houden, maar tegelijk schuilt hier ook het gevaar dat de naaste belagers hun slag kunnen slaan.

Bovenste regionen
Voor SEW, V&L en Borhave wacht een soortgelijk speelschema. In tegenstelling tot Garage Kil/Volendam krijgen zij de komende weken allen nog te maken met clubs uit de bovenste regionen. Borhave kruist binnenkort de degens met nummer twee VZV, koploper VOC en nummer vier Quintus. SEW en V&L spelen nog een duel met runner-up HandbaL Venlo.

Steun
Komende zaterdag speelt Garage Kil/Volendam in eigen huis tegen Voorwaarts. Hier kunnen de handbaldames alle steun bij gebruiken. Klik hier voor informatie over de kaartverkoop. Het duel begint om 19:00 uur.

Speelschema Garage Kil/Volendam
18 januari | Garage Kil/Volendam - Fit & Fun/Voorwaarts
25 januari | Westfriesland/SEW - Garage Kil/Volendam
15 februari | Garage Kil/Volendam - Geonius/V&L

Foto: Fred Mol