De heren van KRAS/Volendam nemen punt mee uit Zwartemeer

maandag 19 april 2021

De ploeg van Mark Ortega reisde afgelopen zondag af naar Zwartemeer voor het duel tegen Hurry-Up. Dit is het tweede treffen met de ploeg van Joop Fiege sinds de herstart van de HandbalNL-league, die wedstrijd werd door onze mannen gewonnen met 28-24. Na het verlies van vorige week tegen Bevo zijn de spelers van heren 1 gebrand om deze wedstrijd te winnen.

Volendam begon sterk aan de wedstrijd en zorgde met een goede dekking en met goed keeperswerk van Dennis Schellekens ervoor dat de mannen van Hurry-Up het lastig hadden om te scoren. Ook bij onze mannen gingen de aanvallen niet altijd vlekkeloos, maar door onder andere vier goals van Florent Bourget gingen ze rusten met een 8-12 voorsprong.

Na rust werd de opgebouwde voorsprong langzaam kleiner totdat de stand 18-18 was. Met een directe rode kaart voor Marnix Roos en later ook een directe rode kaart voor Stefan van Gils werd het beslist een spannend einde van deze wedstrijd. Na een aantal belangrijke doelpunten van Erik Blaauw werd het uiteindelijk 24-24.