Duncan Postel maakt transfer naar tweede Bundesliga

woensdag 11 januari 2017

Duncan Postel heeft zijn gewenste transfer naar het buitenland te pakken. De cirkelspeler van HV KRAS/Volendam maakt per direct de overstap naar Wilhelmshavener HV, de huidige nummer vijftien van de tweede Bundesliga.

 

De international van Jong Oranje heeft altijd al de wens gehad om zich als handballer in het buitenland te ontwikkelen. Nu die mogelijkheid zich voordoet voor de cirkelloper gunt KRAS/Volendam hem de mogelijkheid om zijn vleugels uit te slaan.

Gevraagd naar de reactie van trainer Piotr Konitz antwoordde hij dat ieder afscheid pijn doet. “Maar voor Duncan zelf lijkt het me een fraaie mogelijkheid om zijn blikveld te verruimen. Ik gun Duncan alle geluk op zijn verdere weg en in zijn verdere ontwikkeling als handballer. Van KRAS/Volendam vind ik het een mooi gebaar dat ze hem de kans geven om zich in het buitenland te ontwikkelen. Niet alleen het clubbelang, maar zeker ook een goede toekomst voor de speler staat hoog in het vaandel van deze vereniging. Dat vind ik een goede zaak.”

Ook voor algemeen manager Joost Ooms was het geen verrassing toen Postel aangaf vol voor deze kans te gaan. “Ik ben eigenlijk alleen maar blij voor hem. Hij krijgt de kans om zijn dromen te realiseren. Wij zijn trots dat de club weer een goede springplank is gebleken voor het buitenland. Duncan is trouwens niet de eerste Volendamse handballer die de kans krijgt om zich in Wilhelmshaven verder te bekwamen. Marco Beers ging hem voor. Ik hoop voor Duncan dat hij zijn draai weet te vinden in Duitsland en dat hij een glansrijke carrière tegemoet gaat.”