Eijlers toont klasse op EK

dinsdag 14 januari 2020

Het EK in Noorwegen, Zweden en Oostenrijk zit erop voor Oranje en KRAS/Volendam-goalie Gerrie Eijlers. De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson had tegen titelhouder Spanje nog een kleine kans om de hoofdrondes te bereiken, maar ging met 25-36 onderuit. Desondanks verlaten de Nederlanders het toernooi met opgeheven hoofd en met een historische zege op zak.

Lang in het spoor
Oranje opende de poulefase in een duel met Duitsland, één van de favorieten van dit EK. In het Noorse Trondheim, waar Oranje alle groepswedstrijden afwerkte, wist de ploeg lang in het spoor van de oosterburen te blijven. Toch werd er met een ruim verschil verloren: 34-23.

Historische zege
Tegen Letland had Oranje een overwinning nodig om in de race te blijven voor de hoofdrondes van het toernooi. De noodzaak van een positief resultaat leek de oranjehemden vleugels te geven, want de Letten werden met 24-32 opzij gezet. Eijlers toonde in deze wedstrijd zijn klasse met een aantal beslissende stops. Voor Oranje was het een historische eerste zege op een eindtoernooi.

Alle intenties
Tegen titelhouder Spanje had Oranje een ruime zege nodig om de hoofdfase te bereiken. Hoewel de ploeg alle intenties toonde om er een spannende wedstrijd van te maken, bleken de Spanjaarden te sterk. Het duel ging met 25-36 verloren en dit maakt een einde aan de verdere EK-aspiraties van Oranje.

Laatste kunstje
Voor Eijlers is het EK zijn laatste kunstje in het tenue van de nationale ploeg. In gesprek met de verslaggevers van Handbal Inside bevestigde de routinier dat zijn interlandcarrière ten einde is gekomen.

Foto: FotoReza