Ferwerda: 'Aan onszelf verplicht'

donderdag 13 februari 2020

Na drie handballoze weken komt Garage Kil/Volendam vanavond eindelijk weer in actie. In Emmen speelt de ploeg in de achtste finales van de NHV Beker tegen Misker/E&O. Het is het begin van een cruciale fase, waarin de Volendammers zich van hun beste kant moeten laten zien. Aanvoerster Jacky Ferwerda blikt vooruit.

Na het bekerduel met E&O wacht Garage Kil/Volendam - waar Mark Neeft is aangesteld als tijdelijke trainer - in competitieverband een ontmoeting met Geonius/V&L. In de laatste speelronde van de Eredivisie moeten de oranjehemden in eigen huis langs de Limburgers om zich te plaatsen voor de kampioenspoule. "Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe belangrijk deze wedstrijd is", vertelt Ferwerda. "We hebben een onrustige periode achter de rug, maar zijn het aan onszelf verplicht om die kampioenspoule te halen. We zijn namelijk te goed om tegen degradatie te spelen."

Samen vooruit
Ferwerda merkt dat de selectie gezamenlijk vooruit kijkt. "Het positieve en goede gevoel is aan het terugkeren. We hebben een paar goede trainingen achter de rug en werken met veel vertrouwen naar de wedstrijd tegen V&L toe. Het is aan ons om te laten zien dat we samen weer vooruit kunnen kijken. Op een paar blessuregevallen na zijn we allemaal fit en hebben genoeg kwaliteiten om zaterdag te winnen."

Vertrouwen en ritme
Het bekertreffen met E&O is wat Ferwerda betreft een goede 'opwarmer'. "Dat is natuurlijk ook een belangrijke wedstrijd op zichzelf en we mogen E&O niet onderschatten. In het bekertoernooi kunnen er mooie dingen gebeuren, dus daar zullen we ons ook volledig voor geven. Wel is het een gelegenheid om vertrouwen en ritme op te bouwen richting het weekend. We moeten vanavond een goede pot neerzetten, maar tegen V&L een nog betere."

Aan elkaar gewaagd
De vorige ontmoeting met V&L ging voor Garage Kil/Volendam nipt verloren. In sporthal Glanerbrook werd het 30-29 voor de Limburgers. Ferwerda: "We begonnen super goed en kwamen met een paar punten verschil op voorsprong. Alleen gaven we het in de tweede helft weg doordat we te graag wilden aanvallen. Dat heeft ons genekt en hun gered. Het wordt zaterdag ook weer een lastige wedstrijd. We zijn aan elkaar gewaagd. Degene die het slimste speelt en als team samenwerkt zal gaan winnen. Zelf hebben we er vertrouwen in en hopen op veel steun vanaf de tribunes."

Wedstrijd
De wedstrijd tussen Garage Kil/Volendam en V&L begint zaterdag om 20:00 uur in sporthal Opperdam. Klik hier voor informatie over de kaartverkoop.

Foto: Fred Mol