Garage Kil/Volendam bekert door in Emmen

donderdag 13 februari 2020

Voor Garage Kil/Volendam stond donderdagavond de eerste wedstrijd in de bekercompetitie op het programma. In de 1/8e finales werd met 19-28 gewonnen van eerstedivisionist Misker/E&O uit Emmen. Tijdens deze wedstrijd maakte Mark Neeft zijn debuut als oefenmeester van de Volendamse dames.

Vanaf de start van de wedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd. Garage Kil/Volendam miste veel open kansen, waardoor E&O de voorsprong pakte. Na 18 minuten spelen stond er dan ook een stand van 9-6 op het scorebord. De Volendammers wisten de achterstand voor rust nog iets te verkleinen en gingen met een minimale achterstand, 11-10, richting de kleedkamer.

De rust heeft Garage Kil/Volendam goed gedaan, de eerste 15 minuten van de tweede helft is er geen enkele tegengoal gevallen door een sterke dekking en goed keeperswerk van Ellen Overman. Door veel snel spel in de tweede fase van de aanval, wist Volendam in tegenstelling tot de eerste helft nu wel veel doelpunten te maken, waardoor de voorsprong steeds groter werd. Het laatste fluitsignaal klonk bij 19-28, vervolgens was er bij iedereen een lach op het gezicht te zien.

Door de overwinning in Emmen heeft het team van Mark Neeft een ticket voor de kwartfinales van de NHV beker te pakken. Alle meiden hebben deze wedstrijd speelminuten gemaakt en zijn zo goed opgewarmd voor de belangrijke wedstrijd zaterdag tegen Geonius/V&L. De Volendammers hebben het goede gevoel van deze wedstrijd in de bus mee terug naar huis genomen en hopen dit dan ook vast te kunnen houden.

Misker/E&O – Garage Kil/Volendam 19-28 (11-10)