Garage Kil/Volendam laat de punten achter in 't Veld

maandag 18 november 2019

Garage Kil/Volendam wist zaterdagavond een Noord-Hollandse derby niet in winst om te zetten. Het team van Ruud van den Broeck verloor met 37-30 van JuRo Unirek/VZV.

In de eerste helft waren de Volendammers zoekende. De dames van VZV speelde een snel spel, waardoor onze dames moeite hadden om in hun eigen spel te komen. Jamie Neijndorff viel goed in, maar wist niet te voorkomen dat de dames halverwege met een verschil van 8 doelpunten de kleedkamers opzochten: 20-12. Na de rust pakte Garage Kil/Volendam het eigen spel beter op, waardoor het gelijk op ging. Denise Mol gaf hierbij het voorbeeld, de eerste helft kon zij haar rol niet goed oppakken, maar de tweede helft revancheerde ze zich. Helaas was het gat door VZV de eerste helft al geslagen, waardoor er na 60 minuten een eindstand van 37-30 op het scorebord stond.

Ruud van den Broeck merkt dat andere teams zich nu op het spel van Garage Kil/Volendam instellen. “Dit is ook een nieuwe ervaring. We moeten vooral blijven geloven in wat goed gaat.” Van den Broeck was tevreden over de goede lijn die in de tweede helft werd ingezet en hoopt dat deze in de volgende wedstrijden doorgezet kan worden. “We zijn overtuigd van ons eigen kunnen en hebben als team in de moeilijke fases goed samengewerkt. Ten opzichte van de thuiswedstrijd hebben we ons zeker verbeterd.”

Aanstaande zaterdag speelt Garage Kil/Volendam de dichtstbijzijnde uitwedstrijd in Amsterdam-Noord tegen OTTO Work Force/VOC Amsterdam. De wedstrijd begint om 19:30 uur in Sporthal Elzenhagen.

JuRo Unirek/VZV – Garage Kil/Volendam 37-30 (20-12)