Garage Kil/Volendam neemt punt mee uit Borne

maandag 09 december 2019

Garage Kil/Volendam deelde afgelopen zondag in een rommelige wedstrijd een punt met Borhave. In sporthal ’t Wooldrik stond na het laatste fluitsignaal een stand van 20-20 op het scorebord.

Er werd niet veel gescoord in Borne. Dit kwam onder andere door een uitstekende dekking aan Volendamse zijde. Ook keepsters Nicole Rep en Ellen Overman waren in vorm, waardoor Borhave niet meer dan negen doelpunten wist te scoren de eerste helft. Garage Kil/Volendam was slordig in de afronding, dus aan de andere kant gingen er voor rust ook niet meer dan negen ballen in het net. Ruststand: 9-9.

De tweede helft bleef de wedstrijd hetzelfde. Volendam kende goede en minder goede fases en van beide kanten werd aanvallend veel gemist. Een minpuntje is dat er aanvallend maar twintig doelpunten gemaakt zijn. Daarentegen zijn twintig tegendoelpunten wel weer een compliment voor de dekking.

Positief
Ruud van den Broeck was over het algemeen tevreden over wat zijn team in de wedstrijd liet zien. “Als debutant is het knap dat je in een uitwedstrijd een punt binnenhaalt. We mogen dit punt dan ook zien als iets positiefs.”

Komende zaterdag speelt Garage Kil/Volendam tegen Boer’n Trots Kaas/DSVD. Hier hoop Van den Broeck een overwinning aan de wedstrijd over te houden. De wedstrijd begint om 19:00 uur in sporthal Opperdam.

Borhave – Garage Kil/Volendam 20-20 (9-9)