Garage Kil/Volendam onderuit tegen Voorwaarts

zondag 01 maart 2020

Garage Kil/Volendam startte de nacompetitie zaterdag met een uitwedstrijd in Twello. In de eerste wedstrijd van de degradatiepoule werd met 32-17 verloren van thuisploeg Fit & Fun Voorwaarts.

Het team van Mark Neeft reisde met een kleine selectie af naar het oosten van het land. Met twee speelsters op de bank wist Garage Kil/Volendam het niveau in de eerste helft nog goed bij te houden. De dames zochten met een achterstand van vijf doelpunten (13-8) de kleedkamer op. De tweede helft sloeg de vermoeidheid al snel toe waardoor er een hele andere wedstrijd gespeeld werd. Door de vele break-outs van Voorwaarts werd de achterstand steeds groter. De Volendammers bleven knokken met alles wat ze nog hadden, maar helaas was het verschil onomkeerbaar. Met een eindstand van 32-17 keerden de dames weer terug naar Volendam.

Door de vele blessures in de selectie wist Garage Kil/Volendam dat het een moeilijke wedstrijd ging worden. Met maar twee wisselspeelsters op de bank hebben veel meiden de volle zestig minuten moeten spelen, wat in de Eredivisie een moeilijke opgave is.

Garage Kil/Volendam hoopt de strijdlust mee te nemen naar de wedstrijd van het aanstaande weekend thuis tegen Boer’n Trots Kaas/DSVD. Sporthal Opperdam is zaterdag 7 maart om 19:30 uur het strijdtoneel van de degradatiekraker tussen de nummers 3 en 4. Bij winst wordt er een kleine afstand genomen van de aanstaande concurrent en de degradatiegrens.

Fit & Fun/Voorwaarts – Garage Kil/Volendam 32-17 (13-8)