Feijen: 'Nog wat goed te maken'

vrijdag 05 april 2019

Voor Garage Kil/Volendam wordt het treffen met Z.A.P. zaterdag op een ongebruikelijke tijd afgewerkt. De sporthal van de Breezanders is 's avonds al verhuurd, waardoor de handbalwedstrijd nu al om 16 uur wordt gespeeld. Z.A.P. boekte net als de Volendammers in het openingsweekend van de nacompetitie een ruime overwinning. In Cothen werd Fortissimo met 20-28 verslagen.

Deniece Feijen baart zich geen zorgen over de ongebruikelijke tijd. "Persoonlijk vind ik het geen probleem. Wel moet je rekening houden met eten en drinken maar verder is het gewoon een wedstrijd zoals iedere andere.”

Afgelopen zaterdag wonnen de Volendammers redelijk eenvoudig van PCA/Kwiek, dit terwijl de ploeg uit Raalte in de competitie juist erg lastig te passeren was. “In de wedstrijden waar het er echt om gaat gaan wij altijd voor tweehonderd procent. We hadden de hele week keihard en scherp getraind. Als je dan ook nog voor zoveel publiek mag spelen geeft dat nog meer motivatie. We vlogen Kwiek aan alle kanten voorbij. Dit kwam vooral doordat we ons aan de vooraf gemaakte afspraken hielden en erg snel speelden.”

In de reguliere competitie ging Z.A.P. in sporthal Opperdam met de punten aan de haal na een 25-26 overwinning. "We hebben dus nog wat goed te maken", vertelt Feijen. "Wij moeten met dezelfde instelling en inzet spelen als tegen Kwiek. Dan valt het kwartje uiteindelijk vanzelf onze kant op en winnen wij in Breezand." De wedstrijd wordt aankomende zaterdag om 16 uur gespeeld in de Breezandse Zwaluwvluchthal.