Garage Kil/Volendam wint van naaste concurrent PCA/Kwiek

maandag 18 februari 2019

Eerder dit seizoen werd de uitwedstrijd met minimaal verschil van een doelpunt verloren van PCA/Kwiek. Het was een wedstrijd die tot de laatste seconde erg spannend was, maar uiteindelijk toch werd gewonnen door Kwiek. Zaterdagavond moest het dus thuis gebeuren, bij winst blijft Volendam op de derde plaats staan en Kwiek op de vierde, maar dan met een verschil van twee punten. Een hele belangrijke wedstrijd dus voor beide teams.

De eerste tien minuten had Kwiek het betere van het spel. Volendam probeerde het wel vanaf minuut een maar de tegenstander was net iets scherper. Na de tiende minuut kwamen de dames van Volendam beter in het spel en werd cirkelspeelster Priscilla Bergman beter gevonden die hier gretig gebruik van maakte en vier keer achter elkaar kon scoren. De stand ging hierdoor van 4-6 naar 8-6 en er ontpopte zich weer een zeer spannende wedstrijd. De voorsprong was dan weer voor Volendam en dan weer voor Kwiek. Steeds als er een gaatje van twee werd geslagen, door Volendam of door Kwiek dan werd het steeds weer gelijk. Toch was het Kwiek die met een punt voorsprong de ruststand op 13-14 zette.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft; geen van beide teams kon hun voorsprong vasthouden waardoor het zeer spannend bleef. Pas twee minuten voor het einde lukte het de Volendamse dames om een gaatje van drie doelpunten te slaan. Voor Kwiek was er te weinig tijd om dit nog in te halen, waardoor Garage Kil/Volendam met 30-28 won.

Sabrina van de Mast werd uitgeroepen tot  ‘Lotje Wine & Dine Woman of the Match’, vanwege haar tomeloze inzet in de verdediging. Priscilla Bergman was met acht treffers de topscoorder.

Trainer Ruud van den Broeck was zeer tevreden na afloop. “Het was een wedstrijd tegen een fysiek, goed georganiseerde en snel spelende tegenstander. Hierdoor moesten wij als team een oplossing bedenken hoe te gaan spelen maar in de eerste helft konden wij het spel moeilijk breed houden, maar dit werd weer in de aanval gecompenseerd door het sterke cirkelspel van Priscilla Bergman en in de verdediging was het deze wedstrijd vooral Sabrina van de Mast die op elke plaats in het veld te vinden was om het de tegenstander zo lastig mogelijk te maken. In de tweede helft benutten wij de breedte meer en via goede druk vanaf de buitenkant lukte het om vlak voor het einde een klein gaatje te slaan en de wedstrijd winnend af te sluiten. De meiden hebben deze wedstrijd echt veerkracht getoond en beide keepsters waren deze wedstrijd van grote waarden. Nicole Rep stopte drie strafworpen en Ellen Overman had in de laatste tien minuten vier belangrijke stops waardoor wij de voorsprong vast konden houden.”

Komende zaterdag staat om 20 uur de uitwedstrijd tegen Green Park Aalsmeer op het programma en ook dit zal weer een hele spannende wedstrijd gaan worden.