Geus: 'Finales zijn waar je voor op handbal zit'

zaterdag 13 april 2019

Het is inmiddels alweer een paar jaar geleden dat HV KRAS/Volendam in de bekerfinale stond, maar Leon Geus was erbij op die prachtige middag in 2014. KRAS/Volendam klopte OCI-Lions met 22-27 en greep de nationale beker. Op zondag 28 april reist Geus opnieuw af naar het Topsportcentrum Almere, met opnieuw Lions als tegenstander in de strijd om het zilverwerk.

“De vorige gewonnen finale was een clash met veel oudgedienden en jonge gasten", herinnert Geus zich. "Bij Volendam waren jongens als Martijn Cappel, Mathijs Vink en Jorn Smits nog van de partij, terwijl bij Lions Marco Vernooy, Luc Steins en Allan van der Wall nog actief waren.” Inmiddels zijn er een aantal jaren verstreken en zien de selecties er heel anders uit dan voorheen. “Wij als Volendam zijn nu op meerdere posities breder en sterker. Voorheen waren we afhankelijk van een paar spelers, nu zijn er veel meer jongens die het verschil kunnen maken. We zijn hechter geworden en de afgelopen wedstrijden hebben we sterk gespeeld waarin iedereen een aandeel heeft gehad."

Geus heeft hoge verwachtingen van de aanstaande bekerfinale. “Ik verwacht van onze kant een ploeg die alles geeft om een prijs te pakken. Volgend seizoen zijn er een heleboel wijzigingen in de selectie en daarom is dit een mooie kans om met deze jongens nog een prijs te pakken. Finales zijn altijd de wedstrijden waar je voor op handbal zit en brengen daarom extra motivatie en rivaliteit met zich mee."

KRAS/Volendam heeft dit seizoen nog niet kunnen winnen van Lions. De Volendammers hielden het steeds lange tijd spannend, maar zagen de Limburgers in de slotfase meermaals uitlopen. “Van Lions verwacht ik altijd een ploeg met een ijzersterke dekking waar ze profiteren van fouten bij de aanvallers. Kansen voor ons liggen op diezelfde plekken. We moeten vanuit een sterke dekking makkelijke doelpunten maken. In de zes tegen zes dekking moeten we kort op hun schutters zitten zodat zij anders moeten handballen dan ze gewend zijn. We gaan dit natuurlijk nog uitgebreid analyseren in aanloop naar de wedstrijd."

Klik hier voor informatie over de kaartverkoop en supportersbus!

Foto: Jaap van der Pijll