HV KRAS/Volendam verliest en laat titel aan Aalsmeer

HV KRAS/Volendam verliest en laat titel aan Aalsmeer

maandag 03 juni 2019

HV KRAS/Volendam boekte zondagmiddag in een bomvolle en sfeervolle Opperdam niet het gewenste resultaat tegen Green Park Aalsmeer. Door de 23-26 zege wonnen de Aalsmeerders ook de tweede wedstrijd van de Best of Three om het landskampioenschap, waardoor de zwarten uit de bloemstad met de titel aan de haal gingen.

Aanvankelijk leek het fanatieke Volendamse publiek de oranjehemden te laten zweven. Mede door twee treffers van Robin Jansen en Marnix Roos leidde KRAS/Volendam binnen tien minuten met 5-2.

Halverwege de eerste helft verloren de Volendammers de grip en had Aalsmeer de handen stevig aan het roer. Met name Samir Benghanem en Tim Bottinga waren bij vlagen niet te houden voor de Volendamse dekking. Belangrijk was de treffer van Jordy Baijens gelijk nadat Aalsmeer met 9-12 de marge naar drie had gegooid. Daarmee hield Volendam de schade met rust (10-12) nog enigszins beperkt.

Aalsmeer behield tot de slotfase een voorsprong van zo’n vijf punten. Terwijl op de achtergrond onder andere de Volendamse tophandbalster Debbie Bont voorbereidingen trof voor een mogelijke huldiging (zij reikte samen met Oranje-teamgenoten Kelly Dulfer en Inger Smits de medailles uit), perste Volendam er nog wat laatste stuiptrekkingen uit. Via Tim Claessens en Igor Mrsulja werd de achterstand verkleind naar 16-19.

Maar telkens liep Volendam tegen hetzelfde manco aan: het onbenut laten van kansen. Zo bouwde Aalsmeer zijn voorsprong weer uit naar 19-25. In de slotminuten werd de marge nog verkleind, maar dichterbij dan 23-26 kwam de thuisploeg niet. Léon van Schie, Marc Kok, Geert Hinskens (allen stoppen), Jaap Beemsterboer, Marnix Roos (verkassen beide naar Duitsland) en het technische duo Peter Portengen en Jerry van Koppenhagen namen zodoende afscheid met een zilveren medaille om de nek. Samen met de bekerwinst kan KRAS/Volendam terugkijken op een behoorlijk geslaagd seizoen.

HV KRAS/Volendam – Green Park Aalsmeer: 23-26 (10-12). Rode kaart: 38. Jordy Baijens (HV KRAS/Volendam, derde tijdstraf)
Topscorers HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Gerrie Eijlers, Michiel van Gils; Florent Bourget 5/4, Mrsulja 4, Jansen 4, Léon van Schie 3, Marnix Roos 2, Tim Claessens 2, Zarko Curic 2, Jordy Baijens 1, Marc Kok, Leon Geus, Jaap Beemsterboer, Sander Visser.