Aalsmeer maatje te groot voor Jong BodyResults/Volendam

maandag 04 november 2019

De ploeg van coach Martijn Cappel wachtte zaterdag 2 november een confrontatie tegen het opleidingsteam van Green Park Handbal Aalsmeer. Beide ploegen stonden op dit moment vierde op de ranglijst met tien punten, de winnaar van deze wedstrijd zou de vierde plek overnemen. In de basis startte Stefan Schilder, Stefan van Gils, Sven van Vuren, Rick Zwarthoed, Jesper Bramanis, Beau Molenaar en in de goal Michiel van Gils.

Aalsmeer startte fel aan de wedstrijd en kwam op een 3-1 voorsprong. Volendam wist goed bij te blijven en na zeven minuten spelen stond er een stand van 6-4 op het scorebord. Na een overtreding aan de kant van Volendam besloot de scheidsrechter een twee minuten tijdstraf te geven. Aalsmeer maakte hier optimaal gebruik van en liep uit tot een voorsprong van 10-4.
Na een team time-out stonden de neuzen weer in dezelfde richting en begon Volendam aan een inhaalslag, aan de hand van Rick Zwarthoed en Milo Bos wisten de oranjehemden in te lopen tot een stand van 19-17. Hierbij klonk het rustsignaal.

De wedstrijd werd hervat en het tempo zat er bij beide ploegen nog steeds flink in. Nu was het Stefan Schilder die met drie opeenvolgende doelpunten de poeg op sleeptouw nam, dit resulteerde in een stand van  24-20. Het was in de slotfase toen Volendam geen antwoord meer had op de dekking van Aalsmeer. De jonge Volendammers verloren het overzicht op de opbouwrij en Aalsmeer maakte hier optimaal gebruik van. De wedstrijd werd uiteindelijk verloren met 35-27.

Volgende week 9 november reizen de Volendammers af naar Oosting Metaal Recycling E&O in Emmen. E&O staat met drie punten los op de eerste plaats, dus het belooft een zware wedstrijd te worden.

Cafetaria Arnold Man of the Match: Rick Zwarthoed
Cafetaria Arnold runner-up: Sven van Vuren