Heren weer op het veld. Dames nog even wachten.

vrijdag 02 oktober 2020

HV KRAS/Volendam stelt vast dat per 5 oktober beide Heren teams weer welkom zijn op de club om het seizoen te hervatten. Ook Dames 2 en Dames 3 die uit voorzorg waren gevraagd niet naar de vereniging te komen mogen weer starten. 

Vorige week zaterdag 26 september werd bekend dat twee van onze spelers uit de KRAS/Volendam en Jong BodyResults/Volendam teams positief werden getest op het corona virus. De betreffende spelers hadden op dat moment al 7 dagen geen contact gehad met de vereniging of teamgenoten. 

De richtlijnen van de GGD gaven aan dat de overige teamleden voldoende tijd en afstand hadden gehouden zodat wij de twee teams vrij konden waren van ‘thuis quarantaine’. Ondanks het advies van de GGD besloot het bestuur en opleidingsteam van HV KRAS/Volendam de teams toch te isoleren tot donderdag 8 oktober 2020. Wij vroegen de spelers niet naar de vereniging te komen en goed op hun eigen gezondheid te letten.

Inmiddels zijn de teams al meer dan 12 dagen (GGD richtlijnen varieert tussen de 6 en 10 dagen) niet in contact geweest met de besmette spelers en verloopt het herstel van de besmette spelers goed. In de tussenliggende tijd zijn er geen nieuwe besmettingen bijgekomen. En zijn de genomen testen allen negatief gebleken bij alle overige spelers en staf. 


Helaas is bekend geworden dat één van onze speelsters uit onze Dames 1 positief is getest op het corona virus. Zij ontving vandaag thuis de uitslag en informeerde de vereniging via telefoon. De speelster heeft sinds afgelopen dinsdag geen contact gehad met de vereniging en heeft dan ook al een aantal dagen niet getraind of contact gehad met haar teamgenoten. De GGD heeft in samenspraak met de speelster haar in thuis quarantaine gezet als ook (uit voorzorg) en een aantal teamgenoten. 

De overige leden van de Dames 1 spelersgroep van Volendam en de staf zijn allen geïnformeerd door de club. Onze Dames 1 heeft hierbij ook het advies gekregen van het bestuur van HV KRAS/Volendam om afstand te houden van de vereniging. Om deze reden zijn alle trainingen van opgeschort tot zondag 11 oktober 2020.


Verantwoordelijkheid nemen draagt bij aan veiligheid

Middels deze weg laat het bestuur van HV KRAS/Volendam weten dat wij de corona maatregelen serieus nemen. Wij nemen zelfs extra voorzorgsmaatregelen bij bekende gevallen die verder rijken dan het advies van de GGD. Door transparant te communiceren hopen wij een bijdrage te kunnen leveren aan het vertrouwen dat onze sportvereniging een veilige plek is.