Jong BodyResults/Volendam verliest grip in derby

maandag 24 februari 2020

Nadat vorige week handhaving in de Eredivisie is veiliggesteld door de mannen van Jong BodyResults/Volendam stond afgelopen zaterdag een derby op de rol. In sporthal Opperdam nam de ploeg van trainer Martijn Cappel het op tegen Green Park Aalsmeer 2. Na een overwinning op Havas en een gelijkspel tegen WHC-Hercules wilde de thuisploeg de stijgende lijn voortzetten met een overwinning op de provinciegenoot.

In de basis startten Henri Karregat, Milo Bos, Noah van Wieringen, Jordan Beukman, Beau Molenaar en Rick Zwarthoed. Mike Zwarthoed begon als doelverdediger. In de beginfase van de wedstrijd bleef de score in evenwicht en was het Aalsmeer dat na zeventien minuten het eerste gaatje kon slaan: 7-10. De oranjehemden lieten hierna hun veerkracht zien en draaide de score om naar 14-11, waarna het fluitsignaal klonk en de teams de kleedkamer opzochten.

Grip
Na de rust waren het weer de Volendammers die het voortouw namen en het verschil op drie punten wisten te houden. Vanaf de veertigste minuut verloor de thuisploeg echter zijn grip op de wedstrijd. De defensie had veel moeite met het afstoppen van aanvallen. Zo poetste Aalsmeer de achterstand weg en ging met 21-30 aan de leiding.

De oranjehemden probeerden de schade te beperken door de keeper in de aanval te wisselen voor een veldspeler, maar dit bleek tevergeefs. Het laatste fluitsignaal klonk met een stand van 26-35 op het scorebord in het voordeel van Aalsmeer.

Nieuwe zaal
Aanstaande zaterdag speelt Jong BodyResults/Volendam om 20:00 uur in de nieuwe zaal van sporthal Opperdam tegen de huidige nummer twee van de Eredivisie: Oosting Metaal Recycling/E&O.

Cafetaria Arnold Man of the Match: Wessel Blokzijl
Cafetaria Arnold runner-up: Jari Boer