Jong BodyResults/Volendam wint belangrijk duel van Bevo 2

maandag 11 februari 2019

In de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie trof het team van Martijn Cappel, Marco Beers en Jaap Kwakman afgelopen weekend het opleidingsteam van Bevo. Volendam, dat afgelopen week op spijtige manier verloor van directe concurrent Quintus 2, was het behouden van de twee punten tegen Herpertz Bevo Hc 2 extra belangrijk. Een overwinning zou een goede stap zijn in de richting van het behouden van de plaats in de Eredivisie voor volgend seizoen. In de basis startten: Stefan Schilder, Jesper Bramanis, Rick Zwarthoed, Diego Jacobs, Mike Peerdeman, Beau Molenaar en Tim Jonk tussen de palen.

De beginfase van de wedstrijd was voor het team uit Limburg en zij namen ook gauw een 1-3 voorsprong. Volendam liet echter niet lang op zich wachten en maakte snel gelijk bij 3-3. In de fase die hierna kwam was het veelal stuivertje wisselen. Beide teams waren redelijk slordig en er werden te veel technische fouten gemaakt. Volendam wist twee punten uit te lopen naar 11-9, maar een time-out van Bevo zorgde ervoor dat uiteindelijk toch de Limburgers met een voorsprong de rust in gingen met 11-13.

Na rust werd het spel aan beide kanten verbeterd. De verdediging werd onder leiding van Diego Jacobs versterkt en Mike Zwarthoed stond goed te keepen. Het aanvalsspel verliep soepeler dankzij de rust in het spel van middenopbouw Sven van Vuren. Mike Peerdeman pakte een paar keer goed het initiatief en cirkelloper Rick Zwarthoed werd veel vrijgespeeld. Uiteindelijk was het pas bij een stand van 22-22 dat Jong BodyResults/Volendam voor het eerst langszij kwam. Hierna werd het duidelijk dat ze deze wedstrijd niet van plan waren te verliezen. Volendam wisselde vaak de keeper voor een extra speler waardoor het 7 tegen 6 kwam te staan. De voorsprong werd vergroot naar 25 – 22. Dit overtal spel bracht ook risico’s met zich mee waardoor Bevo terugkwam tot 25-24. Volendam bleef echter rustig en gaf Bevo niet meer de gelegenheid om langszij te komen. Na een spannende slotfase was het uiteindelijk Volendam dat aan het langste eind trok met een eindstand van 32-29.

Jong BodyResults/Volendam – Herpertz Bevo Hc 2 32-29 (11-13).
Topscorers Jong BodyResults/Volendam: Mike Zwarthoed, Tim Jonk; Rick Zwarthoed 8, Stefan Schilder 5, Mike Peerdeman 4, Beau Molenaar 4, Milo Bos 3, Sven van Vuren 3, Jesper Bramanis 2, Diego Jacobs 2, Noah van Wieringen 1, Mark Schilder, Sil van Eijk, Jari Boer, Henri Karregat, Lars van den Broeck.

Cafetaria Arnold Man of the Match: Rick Zwarthoed
Cafetaria Arnold Runner-up: Mike Peerdeman