Jong BodyResults/Volendam wint bij Havas

maandag 14 oktober 2019

Na de overwinning van vorige week op kampioenskandidaat Wematrans/Quintus reisde het team van Jong BodyResults/Volendam afgelopen zaterdag met een goed gevoel af naar Almere. Hier trad de ploeg aan tegen een promovendus in de Eredivisie: Havas.

Na het eerste fluitsignaal waren het de Volendammers die het voortouw namen dankzij verschillende breaks en maar liefst vier benutte strafworpen van linkerhoekspeler Stefan Schilder. Het lukte de oranjehemden echter niet om afstand te nemen van de thuisploeg die vooral gebruik maakte van snelle tegenaanvallen en zo steeds een gat van twee doelpunten wist te dichten.

Een aantal keer kwamen de ploegen op gelijke hoogte, maar het lukte de spelers van Havas niet om de leiding te nemen. Na dertig minuten gingen de teams de kleedkamer in met een stand van 15-17 op het scorebord in het voordeel van Volendam.

In de tweede helft verbeterde het spel van de Volendammers en zo wisten ze al gauw een gat te slaan van vier punten. De verdediging stond na de rust een stuk beter, mede dankzij Diego Jacobs in het middenblok. Met een aantal individuele acties van Jesper Bramanis en wederom drie benutte penalty’s van Stefan Schilder wist de ploeg van Martijn Cappel uit te lopen naar een voorsprong van zes punten en gaf deze niet meer uit handen.

Het duel eindigde met een stand van 31-36 waardoor Jong BodyResults/Volendam in de Eredivisie nu op een gedeelde vijfde plaats staat met acht punten. Komende dinsdag spelen de Volendammers om 20 uur opnieuw in Almere tegen Havas. Dit keer is een volgende ronde in het NHV Bekertoernooi de inzet.

Havas – Jong BodyResults/Volendam 31-36 (15-17)

Cafetaria Arnold Man of the Match: Stefan Schilder
Cafetaria Arnold runner-up: Diego Jacobs