Jong BodyResults/Volendam wint topper van Quintus

maandag 07 oktober 2019

Voor Jong BodyResults/Volendam stond afgelopen zaterdag het duel met Wematrans/Quintus op de rol. De ploeg uit Kwintsheul, vorig jaar nog actief in de BENE-League, stond voorafgaand aan de wedstrijd op een gedeelde eerste plaats met E&O. De oranjehemden van trainer Martijn Cappel wisten dan ook dat dit misschien wel de zwaarste wedstrijd van het seizoen zou worden.

Het tempo zat er vanaf het eerste fluitsignaal direct in. Quintus richtte zich veel op snelle tegenaanvallen en dat zorgde ervoor dat het een aantrekkelijke wedstrijd was om naar te kijken. Aan de hand van de inspanningen van Noah van Wieringen bleven de Volendammers, waar Stefan Schilder, Stefan van Gils en Beau Molenaar ook weer meespeelden, goed in het spoor van de bezoekers. In de 21e minuut keerde het tij echter en was het de thuisploeg dat aan de leiding ging. Bij een stand van 11-11 wist Van Gils twee keer achter elkaar te scoren en sloeg daarmee het eerste gaatje voor Volendam. Dit gat bleef intact tot het rustsignaal: 17-15.

Volendam kwam na de onderbreking scherp uit de kleedkamer en liep uit tot 19-15. Het was vooral de Volendamse dekking dat aantoonde geen duimbreed te willen toegeven, waardoor de voorsprong lang stand hield. In de slotfase kwam Quintus echter toch weer terug in de wedstrijd en trok de stand bij 29-29 weer gelijk.

Met nog zes minuten op de klok beloofde het een bloedstollende slotfase te worden. In de laatste twee minuten waren de ploegen met 32-32 nog altijd in balans, dit mede door een doelpunt van Van Gils toen zijn ploeg in ondertal was. De thuisploeg ging snel in de tegenaanval en kreeg na een overtreding van Quintus een strafworp. Deze werd koelbloedig afgerond door Schilder, die Volendam daarmee de overwinning bezorgde: 33-32.

Jong BodyResults/Volendam - Wematrans Quintus 33-32 (17-15)

Cafetaria Arnold Man of the Match: Stefan van Gils
Cafetaria Arnold runner-up: Rick Zwarthoed