KRAS/Volendam in thriller langs LIONS

zondag 01 maart 2020

KRAS/Volendam is zaterdag in een spectaculaire wedstrijd langs KEMBIT-Lions gegaan. De ploeg van trainer Hans van Dijk gaf na rust een ruime voorsprong uit handen, maar won alsnog met 31-30.

De Volendammers kampten in aanloop naar het treffen met de Limburgers met veel blessures. Zo waren Jordy Baijens, Sander Visser, Florent Bourget, Ognjen Lekovic en Leon Geus niet fit genoeg om in actie te komen. Zij werden vervangen door Beau Molenaar, Milo Bos, Stefan van Gils en de debuterende Wessel Blokzijl.

De oranjehemden schoten uit de startblokken en zorgden al snel voor een ruime marge. Mede door de inbreng van Erik Blaauw - die voor rust al acht van zijn in totaal tien treffers maakte - had LIONS lang het nakijken. Vlak voor de pauze kroop de opponent iets dichterbij, waardoor het gat met een 16-13 ruststand nog niet beslissend was.

Extra glans
In het tweede bedrijf toonde LIONS veel veerkracht. De ploeg uit Sittard kwam steeds dichterbij en nam bij 24-25 de regie over. In de laatste tien minuten was het plotseling KRAS/Volendam dat in de achtervolging moest. Dit deden zij met succes. In de laatste drie minuten kwam de stand bij 30-30 weer in balans. Dit mede door een treffer van Blokzijl, die zijn eerste optreden in de herenhoofdmacht extra glans gaf met de Volendamse gelijkmaker.

Doelman Dennis Schellekens - die een sterke partij speelde - weerhield LIONS hierna van scoren, wat KRAS/Volendam de gelegenheid gaf om in de tegenaanval te gaan. In de laatste minuut was het Robin Nagtegaal die de winnende treffer maakte en sporthal Opperdam in extase bracht.

HV KRAS/Volendam - KEMBIT-LIONS 31-30 (16-13)