KRAS/Volendam zaterdag naar Franstalig België

donderdag 13 februari 2020

KRAS/Volendam reist komende zaterdag af naar de Belgische provincie Wallonië. Hier neemt de ploeg van trainer Hans van Dijk het op tegen HC Visé BM. De wedstrijd in de BENE-League begint om 20:15 uur in Hall Omnisport de Visé.

De Volendammers trokken de goede start van het nieuwe jaar door tegen The Dome/Handbal Houten. In sporthal Opperdam ging het treffen met de promovendus in de eerste helft gelijk op. Vlak voor rust zorgden de oranjehemden voor een marge van twee punten en liet Houten in het tweede bedrijf niet meer dichterbij komen: 28-24.

Perfecte score
Opvallende namen in de wedstrijd waren Florent Bourget en Sander Visser. Beiden waren ze goed voor zeven treffers. Florent mocht aanleggen voor vier strafworpen en zorgde met evenzoveel doelpunten voor een perfecte score.

Mark Neeft
Eerder werd al bekend dat Mark Neeft tijdelijk de nieuwe trainer is van damesteam Garage Kil/Volendam. Neeft was de afgelopen maanden bij KRAS/Volendam werkzaam als assistent-trainer bij de herenhoofdmacht, maar maakt nu het seizoen af aan het roer bij de damesselectie. Zijn taken bij de selectie worden binnenkort overgenomen door Marco Beers.

Een punt
Door de zege van zaterdag is KRAS/Volendam provinciegenoot Green Park Aalsmeer tot op een punt genaderd. De Aalsmeerders leden dit weekend een 26-23 nederlaag tegen Hubo Initia Hasselt. Met nog vier speelrondes voor de boeg is de kans op plaatsing voor de kampioenspoule weer springlevend.

Op de rol
De Aalsmeerders spelen de komende weken nog tegen Sporting Pelt (uit), Handbal Tongeren (thuis), JD Techniek Hurry-Up (uit) en HC AtomiX (thuis). Bij KRAS/Volendam staan HC Visé BM (uit), Sporting Pelt (thuis), KEMBIT-Lions (thuis) en Herpertz Bevo Hc (uit) nog op de rol.

Final4
Visé is nog vol in de strijd voor een plaats bij de Final4 van de BENE-League. De Franstalige Belgen bezetten momenteel de vierde plaats. Afgelopen weekend verspeelde de ploeg van trainer Korneel Douven kostbare punten op bezoek bij Sporting Pelt. In sporthal Dommelhof werd het 24-20.

Op en neer
Eerder dit seizoen verloor KRAS/Volendam met 25-28 van Visé. De toen aantrekkelijke thuiswedstrijd werd pas in de slotfase beslist. De score golfde op en neer, waar de Volendammers zo nu en dan de voorsprong pakten. Een zwakke fase na rust werd in het verdere verloop echter niet meer goedgemaakt.

Arbiter
Het scheidsrechtersduo Steffan van Laarhoven Sjoerd Thijssen heeft zaterdag de leiding over het duel tussen HC Visé BM en KRAS/Volendam. Sigurd Thomassen is aangesteld als waarnemer.

Tickets
Kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang van Hall Omnisport de Visé. Zaterdag niet van de partij in België? De verrichtingen van KRAS/Volendam zijn ook te volgen via een livestream.

Bekerduel
Komende dinsdag speelt KRAS/Volendam in de achtste finales van de NHV Beker tegen Ha-Stu uit Nijmegen. De wedstrijd wordt gespeeld in het Radbout Sportcentrum en begint om 21:00 uur. Op zaterdag 22 februari speelt de ploeg weer voor eigen publiek. Om 19:00 uur is Sporting Pelt dan de opponent. Klik hier voor informatie over de kaartverkoop.

Programma BENE-League
Zaterdag:
The Dome/Handbal Houten - KEMBIT-Lions
JD Techniek Hurry-Up - Achilles Bocholt
HC Visé BM - KRAS/Volendam
Handbal Tongeren - Hubo Initia Hasselt
Sporting Pelt - Green Park Aalsmeer
HC AtomiX - Herpertz Bevo Hc