KRAS/Volendam ontvangt Achilles Bocholt

maandag 18 november 2019

Slechts twee dagen na het treffen met Herpertz Bevo Hc staat KRAS/Volendam dinsdag alweer de volgende wedstrijd in de BENE-League te wachten. De ploeg van trainer Hans van Dijk speelt in sporthal Opperdam tegen koploper Achilles Bocholt. Het eerste fluitsignaal klinkt om 20:30 uur.

De Volendammers leden afgelopen zondag een zure nederlaag. In een waar handbalgevecht met Bevo kwam KRAS/Volendam in de tweede helft terug van een achterstand en zorgde het voor een bloedstollende slotfase. De punten zouden echter naar de bezoekers uit Limburg gaan. In de laatste vijf seconden scoorde Bevo het beslissende doelpunt en wonnen zij met 28-29.

Goed gevoel
De Belgen reizen met een goed gevoel af naar Volendam. Het keurkorps van trainer Bart Lenders leed op 14 september voor het laatst puntverlies. In eigen huis werd de ploeg met 19-22 verslagen door Bevo. De zeven daaropvolgende wedstrijden werden allemaal gewonnen.

Laatste seconden
KRAS/Volendam en Achilles Bocholt troffen elkaar voor het laatst in de openingswedstrijd van het seizoen. Op bezoek bij de zuiderburen maakten de ploegen er een spannende wedstrijd van. KRAS/Volendam ging nek aan nek met de regerend kampioen van de BENE-League. Dit voor een groot deel door de veel scorende Tim Claessens. De cirkelspeler van de oranjehemden scoorde negen keer. De punten bleven echter in België door een treffer in de laatste seconden van de wedstrijd: 27-26.

Live en tickets
De kaarten voor de wedstrijd zijn te verkrijgen bij de ingang van sporthal Opperdam. Ook is het mogelijk om vooraf te reserveren. Niet bij de wedstrijd aanwezig? De verrichtingen van KRAS/Volendam zijn ook te volgen via een livestream.

Programma BENE-League
Dinsdag:
HV KRAS/Volendam – Achilles Bocholt
JD Techniek Hurry-Up – Handbal Tongeren

Zaterdag:
OCI-Lions – Herpertz Bevo Hc
The Dome/Handbal Houten – Green Park Aalsmeer
HC Visé BM – Hubo Initia Hasselt
AtomiX – Handbal Tongeren

Foto: Klaas Smit