KRAS/Volendam op bezoek in Sittard

donderdag 17 september 2020

Voor KRAS/Volendam staat zaterdag het tweede competitieduel op de rol. In de HandbalNL League neemt de ploeg van trainer Hans van Dijk het op tegen KEMBIT-LIONS. De wedstrijd begint om 19:00 uur in de Stadssporthal in Sittard.

De seizoensouverture leverde KRAS/Volendam op zaterdag 5 september geen punten op. In Zwartemeer kwamen de oranjehemden tegen JD Techniek Hurry-Up op een ruime voorsprong. Voor rust werd deze – mede door een rode kaart voor Jort Neuteboom – echter volledig uit handen gegeven, met een 14-12 ruststand als gevolg. In de slotfase van de wedstrijd kwamen de bezoekers terug tot 25-25, maar in een spannende slotfase had Hurry-Up het laatste woord: 27-26.

Op schot
Florent Bourget was in Zwartemeer goed op schot. De middenopbouwer was goed voor negen treffers, waarvan vijf uit een strafworp. Ook Marnix Roos toonde zich een gevaarlijke schutter met zes doelpunten.

Terugkeer
Rob Goudriaan en Alexander Binderis maakten in Drenthe voor het eerst deel uit van de selectie voor een officiële wedstrijd van KRAS/Volendam. Roos en Tom Zwarthoed speelden de eerste wedstrijd in het oranje tenue sinds hun terugkeer.

Derde wedstrijd
Voor LIONS is het treffen met KRAS/Volendam de derde wedstrijd van het seizoen. Daar waar de Volendammers afgelopen week vrij waren, speelden de Limburgers tegen Hurry-Up. In eigen huis won LIONS met 33-27. In de openingsronde bleef de ploeg van trainer Christoph Jauernik in balans met Green Park Aalsmeer. In sporthal De Bloemhof werd het 24-24.

Transfers
Op transfergebied bleef het deze zomer rustig in Limburg. Roel Adams ging met handbalpensioen, terwijl Bram Versteegden naar Hubo Initia Hasselt vertrok. Er zijn geen nieuwe spelers aangetrokken.

Sparren
In de voorbereiding speelden KRAS/Volendam en LIONS ook al tegen elkaar. In een voorbereidend oefentoernooi sparden de ploegen twee keer met elkaar. Het eerste duel werd met 32-22 gewonnen door LIONS, maar KRAS/Volendam herpakte zich een paar dagen later met een 26-27 overwinning.

Kaartverkoop
Om de wedstrijd bij te wonen dienen supporters van KRAS/Volendam zich vooraf aan te melden. Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop in de Stadssporthal.

Livestream
Niet aanwezig in Sittard? De wedstrijd is ook live te volgen via een livestream op HandbalNL.tv.

Eerste thuiswedstrijd
Volgende week speelt KRAS/Volendam zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Om 19:00 uur is Herpertz Bevo Hc dan de tegenstander in sporthal Opperdam. Klik hier voor informatie over de kaartverkoop.

Speelschema HandbalNL League:
Zaterdag:
KEMBIT-LIONS – KRAS/Volendam
Herpertz Bevo Hc – JD Techniek Hurry-Up

Foto: Handbal Inside / Jaap van der Pijll