KRAS/Volendam reist af naar Sittard

donderdag 07 november 2019

KRAS/Volendam reist komende zaterdag af naar Limburg. In de Stadssporthal in Sittard is OCI-Lions de tegenstander in de tiende speelronde van de BENE-League. De wedstrijd begint om 19:00 uur.

De Volendammers gaven afgelopen weekend in een uitduel met Sporting Pelt een overwinning uit handen. De ploeg van trainer Hans van Dijk ging halverwege met 12-16 aan de leiding en vergrootte het verschil in de tweede helft zelfs naar vijf doelpunten. In de slotfase ging het echter alsnog mis. Sporting Pelt kwam helemaal terug en won met 31-27.

Twee punten
De Limburgers bezetten momenteel de tweede plaats in de BENE-League. De ploeg van trainer Christoph Jauernik is het meest scorende team in de competitie en staat slechts twee punten achter koploper Achilles Bocholt. OCI-Lions won zeven wedstrijden en verloor twee keer. HC Visé BM bleek met 33-27 te sterk, terwijl ook een treffen met Bocholt een nederlaag opleverde: 26-35.

Topschutters
Voormalig KRAS/Volendam-speler Jasper Adams is momenteel de topschutter van Lions. De linkeropbouwer was al goed voor 55 treffers. Ook Joao Ramos en Joris Baart zijn goed op schot. Ramos scoorde al 49 keer, terwijl Baart daar kort achter zit met 48 rake worpen.

Bekerfinale
De laatste twee ontmoetingen met Lions resulteerde in een zege voor KRAS/Volendam. In Topsportcentrum Almere wonnen de oranjehemden in een knotsgek duel ten koste van de zuiderlingen de NHV Beker (30-31). Later werd Lions ook in de nacompetitie om voor het bereiken van de Best of Three geklopt: 24-26.

Live en tickets
De kaarten voor de wedstrijd zijn te verkrijgen bij de ingang van de Stadssporthal. Ook is het mogelijk om vooraf te reserveren. Niet bij de wedstrijd aanwezig? De verrichtingen van KRAS/Volendam zijn ook te volgen via een livestream.

Programma BENE-League
Zaterdag:
OCI-Lions - HV KRAS/Volendam
Herpertz Bevo HC - HC Visé BM
Green Park Aalsmeer - JD Techniek Hurry-Up
Achilles Bocholt - The Dome/Handbal Houten
Hubo Initia Hasselt - HC AtomiX
Handbal Tongeren - Sporting Pelt

Foto: Klaas Smit