KRAS/Volendam verlaat Europees toneel met opgeheven hoofd

zondag 03 september 2017

Voor HV KRAS/Volendam zit het Europese avontuur erop. In een ware heksenketel bleek HC Ohrid over twee wedstrijd de sterkste. Na een 24-24 gelijkspel in de eerste wedstrijd op zaterdag, leden de Volendammers zondag een nipt verlies: 23-24.

Zaterdag, onder toeziend oog van ruim tweeduizend uitzinnige supporters van Ohrid, wisselden de Volendammers goed spel af met slordige momenten. Na twintig minuten keken zij tegen een 10-6 achterstand aan, die begin tweede helft werd omgebogen naar 14-17. Tot tien minuten voor het einde behield Volendam de voorsprong, maar gaf die in de slotminuten toch uit handen. Zondag startte Volendam met een 1-5 stand na tien minuten zwak. Pas na een achterstand van 14-19 herpakte de ploeg zich. Met nog tien minuten en 20-20 kon het alle kanten op. Maar de keiharde wedstrijd, met in slotminuten zelfs een rode kaart voor Ohrid-speler Ivan Taseski, eindigde in een Macedonisch feestje.

HC Ohrid - HV KRAS/Volendam: 24-24 (13-15).
Scores HV KRAS/Volendam: Gerrie Eijlers, Dennis Schellekens; Igor Mrsulja 7, Jaap Beemsterboer 5, Léon van Schie 4, Jordy Baijens 2, Geert Hinskens 2, Maurits van Buren 2, Sonni de Jonge 1, Jan Josef 1, Jesper Bramanis, Tim Claessens, Diego Jacobs, Rick Zwarthoed, Leon Geus, Marc Kok.

HV KRAS/Volendam - HC Ohrid: 23-24 (10-13).
Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Gerrie Eijlers: Igor Mrsulja 6, Geert Hinskens 5, Jaap Beemsterboer 4, Jan Josef 3, Léon van Schie 2, Jordy Baijens 1, Sonni de Jonge 1, Maurits van Buren 1, Jesper Bramanis, Tim Claessens, Diego Jacobs, Rick Zwarthoed, Leon Geus, Marc Kok.