Nederlaag Volendamse dames tegen sterk VOC

donderdag 22 april 2021

Afgelopen dinsdagavond mocht Garage Kil/Volendam haar eerste uitwedstrijd spelen tegen OTTO Workforce/VOC. Nadat alle speelsters een negatieve test konden overleggen mocht de wedstrijd beginnen.

VOC opent de wedstrijd en na 5 minuten is de stand 1-0 in het voordeel van de Amsterdammers. Volendam vindt het moeilijk gaten te vinden tussen de verdediging van de tegenstander.Ondanks dat de aanval steeds goed wordt opgebouwd wil het van een doelpunt nog niet komen. De Amsterdamse verdediging staat sterk maar de meerdere kansen gecreëerd door hun snelle spel worden nog niet beloond met meerdere doelpunten. Volendam herpakt zich en komt terug op gelijke hoogte bij een stand van 3-3. Onze dames weten goed bij te blijven bij het snelle VOC bij een stand van 7-5. Volendam blijft proberen en scoort hier en daar maar weet niet op gelijke hoogte te komen, waarmee de stand na 27 minuten spelen op 11-9 komt. De rust wordt ingegaan met 12-9 en de Volendamse kansen zijn zeker nog niet bekeken.

De tweede helft begint weer fel en snel. Volendam speelt veel combinaties in de aanval die leiden tot doelpunten, maar heeft geen antwoord op de snelle tegenaanval van VOC. Hiermee komt de stand al snel op 16-12. De verdediging van VOC blijft sterk en een aantal aanvallende fouten van Volendam worden gelijk afgestraft met een Amsterdams doelpunt vanuit de breakout. Onze dames kunnen niet dichterbij komen waarmee de stand na 40 minuten spelen komt op 19-14. Telkens als Volendam een doelpunt weet te maken, maakt VOC er ook weer een waardoor het verschil steeds gelijk blijft. De stand komt hiermee na 52 minuten spelen op 25-20. VOC zet aan, zoekt goed de gaten op en Volendam mist een aantal kansen waarmee de wedstrijd eindigt in een 31-21 nederlaag voor onze dames.

Aanstaande zaterdag speelt Garage Kil/Volendam om 19:00 in de Opperdam tegen HV Quintus.