NHD: Bijzonder jaar voor broers Baijens

NHD: Bijzonder jaar voor broers Baijens

vrijdag 30 december 2016

De een mag zich op de valreep van 2016 Oranje-international noemen, de ander heeft zich van eerstedivisiespeler opgewerkt tot basisklant bij Bene-Leagueploeg Kras/Volendam. De Rotterdamse broertjes Dani (18) en Jordy Baijens (20) maken naam aan de Dijk. Wat het karakter betreft zijn zij tegenpolen van elkaar, maar voor beiden geldt dat Volendam hoogstwaarschijnlijk niet hun eindstation is. De handbalwereld ligt aan de voeten van de Baijens brother. ,,M’n eerste wedstrijd was voor vierduizend man. ‘Holy shit’, dacht ik.”

Het zal niet voor veel spelers zijn weggelegd om bij je interlanddebuut direct te worden uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Natuurlijk, het publiek tijdens de Zaanse Handbaldagen had een hoog ‘Volendamgehalte’ en bepaalde met een Whatsappje wie de verkiezing zou winnen, maar toch. De titel kan Dani weer op zijn voor een tiener toch al imposante lijstje. Vorig jaar bekerwinnaar en nu al een topspeler bij Volendam. ,,Ik kreeg een berichtje van Léon van Schie met: ‘gefeliciteerd met het A-team’. Ik stuurde terug: ‘wat bedoel je? Onder 19 of Onder 21?’ Ik dacht dat hij liep te kloten”, haalt hij het moment terug toen benjamin Baijens hoorde van zijn uitverkiezing. 
,,Toen stuurde hij een mail door en zag ik mijn naam op het lijstje staan. De ervaring van zo’n internationale wedstrijd is echt top. Vet om op je lijstje te zetten. Na de kerst speel ik een toernooi met Onder 19 en begin januari spelen we met Jong Oranje. Binnen een maand voor alle drie de lichtingen spelen, best gaaf.”

Lees het volledige artikel op de website van het Noordhollands Dagblad.