Nipte overwinning SEW op strijdlustig Volendam

maandag 12 april 2021

Afgelopen zaterdag 10 april begon de alternatieve competitie voor onze eredivisionisten. Om 19:00 begon de wedstrijd in de Opperdam tegen het SEW. Twee weken geleden verlieten onze handbaldames het veld met een grote nederlaag van SEW dus nu was het moment om te laten zien wat ze kunnen.

De wedstrijd begint gelijk fel, zowel in de aanval als in de verdediging. Vanuit een aantal snelle aanvallen neemt SEW de leiding en luidt de stand na 5 minuten 1-5 in het voordeel van SEW. Volendam zoekt naar de gaten in de verdediging van SEW maar weet niet op gelijke hoogte te komen. De Volendamse dekking staat sterk waardoor SEW niet verder kan uitlopen en door een aantal mooie doelpunten voor oranje komt de stand op 8-10. Het verschil blijft klein en beide ploegen blijven knokken voor elk punt. Na 27 minuten is de stand eindelijk gelijk op 13-13 en komen de oranjes zelfs even voor op 14-13. De rust wordt ingegaan met 14-14.

De tweede helft begint zoals de eerste is geëindigd: snel spel en veel combinaties. SEW en Volendam zijn gewaagd aan elkaar wat zich uit in een stand van 17-17 na 40 minuten spelen. Na een aantal missers van SEW en mooi combinatiespel van onze dames weet Volendam voor te komen tot 19-17. De Volendamse dekking verslapt iets en SEW weet weer terug te komen op gelijke hoogte. SEW zet aan en gaat Volendam voorbij waarmee ze kunnen uitlopen tot 21-24 in de 55e minuut. Volendam moet nu alle zeilen bijzetten om hier nog een punt uit te slepen. Door weer alle koppen bij elkaar te steken weet Volendam zich terug te vechten tot een eindstand van 23-24.

Volgend weekend speelt Garage Kil/Volendam om 19:00 hun eerste uitwedstrijd tegen OTTO Work Force/VOC.