Oranjesucces voor ‘Volendamse’ internationals

donderdag 05 januari 2017

Zes spelers van HV KRAS/Volendam konden de afgelopen dagen een klein feestje vieren. Zij leverden hun bijdrage aan de overwinningen van het nationale team tegen België en het nationale team onder 21 tegen Zwitserland!

 

Léon van Schie en Dennis Schellekens verslaan België

De Nederlandse handbalmannen hebben de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar gewonnen. In Groot-Bijgaarden werd België voor eigen publiek met 22-26 verslagen. Bij het rustsignaal was de stand nog gelijk: 13-13.

KRAS/Volendam-spelers Léon van Schie en Dennis Schellekens maakten ook dit keer weer onderdeel uit van dit team. Van Schie wist de bal één keer achter de Belgische doelman te krijgen.

Voor Oranje was het de 36ste overwinning op België in 51 wedstrijden.

 

‘Volendams’ Jong Oranje klopt Zwitserland

Vier mannen van HV KRAS/Volendam mochten het interland duel tegen Zwitserland onder 21 spelen. Dat waren Dani Baijens, Jordy Baijens, Duncan Postel en Rutger ten Velde. Het kwartet maakte bij elkaar maar liefst acht goals tegen het Zwitserse team. Hiervan maakte Dani er vier, Duncan één en Rutger drie goals. Jordy scoorde niet. De wedstrijd werd met 25-29 beslist door de Hollanders.

 

De volgende wedstrijden die voor de oranjetalenten op het programma staan zijn de WK-Kwalificatie wedstrijden in Chieti, Italië.

Hieronder het programma:

  • Vrijdag 6 januari 2017: 18.00 uur Italië-Nederland in Chieti, Italië.
  • Zaterdag 7 januari 2017: 16.00 uur Letland-Nederland in Chieti, Italië.
  • Zondag 8 januari 2017: 16.00 uur Rusland-Nederland in Chieti, Italië.