Saamhorigheid spreekt Peerdeman aan

donderdag 19 september 2019

De nu 20-jarige Mike Peerdeman kwam elf jaar geleden op advies van Rob Duin als speler bij HV KRAS terecht en werd ingedeeld bij de jongens C3. Enige tijd later werd hij als speler bij de A-jeugd uitgenodigd deel te nemen aan  het Nederlands Handbalteam onder vijftien jaar. Hij werd twee keer genomineerd voor de top drie van meest waardevolle speler van Nederland onder de zestien. Een heel mooi begin voor een zo jonge handballer.

Maar behalve deze eervolle uitnodiging en nominaties vielen Mike meerdere keren hoog begeerde prijzen ten deel. Met zijn A-jeugdteam behaalde hij het landskampioenschap en won hij later als speler van Jong BodyResults/Volendam het kampioenschap in de Eerste Divisie, waardoor dit team promoveerde naar de Eredivisie. Prestaties om trots op te zijn.

Jammer was het dan ook dat Mike tijdens een wedstrijd tegen U.S. geblesseerd raakte aan zijn voorste kruisband. Bij het begin van het huidige seizoen bleek dat zijn revalidatie nog even moest doorgaan. Hij verwacht nu over een maand zijn spel weer te kunnen hervatten en gaat er dan alles aan doen om zo sterk mogelijk terug te komen.

Peerdeman heeft nog steeds de ambitie om bij Heren 1 te gaan spelen en hoopt dat dat met een goede training ook gaat lukken. Met zijn positie op de rechteropbouw is hij er van overtuigd dat hij een aanwinst voor Heren 1 kan zijn. Hij is immers linkshandig en wordt door zijn team gezien als een veelzijdige speler. Indien nodig kan hij, behalve als opbouwer in de rechterhoek, ook op andere posities worden ingezet. Daarnaast wordt de Volendammer getypeerd als een echte teamplayer.

Wat Peerdeman zelf het mooiste aan de club vindt is vooral de samenhorigheid. "Ik kan goed overweg met iedereen binnen de club en het voelt als één grote familie. Mijn teamgenoten zijn zelfs vrienden van mij geworden. Ik voel me bij KRAS/Volendam echt op mijn plaats."