Schellekens: 'Zondag moet het gebeuren'

woensdag 15 mei 2019

De mannen van Peter Portengen zijn bezig aan een goede reeks. Met drie gewonnen wedstrijden op rij van respectievelijk Herpertz Bevo HC (31-23) en OCI-Lions (30-31 in de bekerfinale en 24-26 in de nacompetitie hebben de Volendammers een ticket voor de Best of Three in eigen hand. Bij een overwinning op Green Park Aalsmeer is Volendam zo goed als zeker geplaatst omdat zij een beter doelsaldo hebben dan OCI-Lions.

Dennis Schellekens zag de spanning in aanloop naar de bekerfinale behoorlijk stijgen. Het winnen van deze wedstrijd gaf de Volendammers weer de nodige adem. "De bekerwinst heeft ons een goede boost gegeven waardoor we minder gespannen de komende wedstrijd tegemoet gaan. Je merkt wel dat iedereen zich realiseert dat het zondag moet gaan gebeuren." Green Park Aalsmeer kan technisch gezien zelf bepalen wie zij liever in de finale willen hebben. “Er zijn natuurlijk wel speculaties en theorieën over hoe Aalsmeer de wedstrijd zal benaderen maar dat is voor ons niet belangrijk. Het belangrijkste is hoe wij zelf de wedstrijd in gaan. Als wij laten zien dat we scherp zijn en willen vechten voor de finaleplek, dan hebben wij goede kansen om de wedstrijd te winnen. Uiteraard kan het feit dat Aalsmeer zich al geplaatst heeft voor de finale ook een ander effect hebben op de wedstrijd. Zij kunnen zonder druk spelen terwijl bij ons de druk redelijk hoog is voor deze wedstrijd.”

De vorige ontmoeting tussen de twee Noord-Hollandse ploegen werd een blamage voor KRAS/Volendam. De wedstrijd kende geen spanning en de Volendammers verloren met 31-24 in sporthal De Bloemhof. De thuiswedstrijd in de BENE-League werd er een waar de strijd er vanaf spatte. Uiteindelijk trok Volendam aan het langste eind en won met 19-18. “De vorige wedstrijd tegen Aalsmeer was wellicht de slechtste van het seizoen. Zowel aanvallend als in de dekking was er geen vechtlust, daardoor werd in de eerste minuten al meteen duidelijk dat wij die dag niet zouden winnen. Wij moeten ons tactisch goed voorbereiden. Wanneer wij dit doen dan liggen er veel mogelijkheden tegen Aalsmeer.”

Foto: Jaap van der Pijl