Slotstuk BENE-League in Panningen

Slotstuk BENE-League in Panningen

vrijdag 06 maart 2020

Het slot van de BENE-League is bijna aangebroken. In de laatste reguliere speelronde van de grensoverkoepelende competitie reist KRAS/Volendam af naar Limburg voor een duel met Herpertz Bevo Hc. De wedstrijd in sporthal De Heuf in Panningen begint om 20:00 uur.

Afgelopen zaterdag boekte KRAS/Volendam een spectaculaire overwinning op KEMBIT-Lions. In sporthal Opperdam kwamen de Volendammers ijzersterk uit de startblokken en werden de Limburgers op een ruime achterstand gezet. Dat het duel met een 16-13 ruststand nog alle kanten op kon bleek in de tweede helft. LIONS kwam terug en nam bij 24-25 de regie over. De Volendammers moesten in de achtervolging en kwamen weer langszij bij een stand van 30-30. In de laatste minuut was het Robin Nagtegaal die de winnende treffer maakte en sporthal Opperdam in extase bracht.

Debutant
Wessel Blokzijl maakte tegen LIONS zijn eerste minuten in de herenhoofdmacht van KRAS/Volendam. De hoekspeler gaf zijn debuut extra glans met het maken van de 30-30.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door HV KRAS/Volendam (@handbalvolendam) op

Team of the Week
Erik Blaauw was in het duel met LIONS de topscorer aan Volendamse zijde. De middenopbouwer was in het eerste bedrijf al acht keer trefzeker en schroefde dit aantal na de pauze op naar tien. Zijn sterke spel leverde hem daarnaast een plaats op in het Team of the Week van de BENE-League.

Treffers
De overige treffers werden gemaakt door Jorn Smits (7), Robin Jansen (5), Robin Nagtegaal (4), Tim Claessens (2), Collin de Vette (2) en Blokzijl (1). Nieuwkomer Smits maakte in drie wedstrijden al vijftien doelpunten.

Final4
Bevo leed in de vorige speelrond een nipte nederlaag tegen HC Visé BM. In het Belgische Hall Omnisports de Visé werd het 31-29. De ploeg uit Limburg bezet momenteel de derde plaats in de BENE-League, wat recht geeft op deelname aan de Final4. Met een nederlaag tegen KRAS/Volendam kan Bevo nog naast deelname aan de eindstrijd grijpen. Visé en Sporting Pelt - de nummers vier en vijf - staan beiden één punt achter de blauw-gelen.

Verblijf
Robin Jansen is een voormalig speler van Bevo. De linkeropbouwer van KRAS/Volendam verruilde de club uit Limburg in 2018 voor een verblijf in het Noord-Hollandse vissersdorp. Ook Michiel en Stefan van Gils kwamen in het verleden uit voor Bevo.

Zenuwslopend
De eerdere ontmoeting met Bevo van dit seizoen liep voor KRAS/Volendam uit in een deceptie. In sporthal Opperdam gingen de oranjehemden na ruim tien minuten met 8-3 aan de leiding, maar kwam Bevo helemaal terug en ging het zelfs met een voorsprong de rust in: 12-13. Na de onderbreking sloeg Bevo een gat van drie punten, maar toonde ook KRAS/Volendam zich veerkrachtig. De Volendammers kwamen bij 24-24 langszij en zorgden zo voor een zenuwslopende slotfase. Het was echter Bevo dat aan het langste eind trok met een treffer vijf seconden voor tijd. 

Arbiters
De gebroeders Christophe en Stéphane Steenwinckels hebben zaterdag de leiding over het duel tussen Herpertz Bevo Hc en KRAS/Volendam. De arbiters worden achter de klok bijgestaand door Mart Christiaens. Arjan Schneiders is aangesteld als waarnemer.

Live en tickets
Kaarten voor de wedstrijd zijn verkrijgbaar bij de ingang van sporthal De Heuf. Zaterdag niet aanwezig in Panningen? De verrichtingen van KRAS/Volendam zijn ook te volgen via een livestream.

Programma BENE-League
Zaterdag:
Herpertz Bevo Hc - KRAS/Volendam
Green Park Aalsmeer - HC AtomiX
KEMBIT-LIONS - Sporting Pelt
Hubo Initia Hasselt - The Dome/Handbal Houten
Achilles Bocholt - HC Visé BM
Handbal Tongeren - JD Techniek Hurry-Up

Foto: Klaas Smit