Speler van Heren 1 positief getest met Corona

zaterdag 26 september 2020

Vanavond, tijdens de wedstijd van Heren 1, is helaas bekend geworden dat één van onze spelers uit onze hoofdmacht positief is getest op het corona virus. De uitslag kwam hem thuis te oren terwijl zijn teamgenoten al bezig waren met de wedstrijd tegen BEVO. Hij informeerde de vereniging via telefoon. De speler heeft sinds afgelopen weekend geen contact gehad met de vereniging en heeft dan ook al een week niet getraind of contact gehad met zijn teamgenoten.

De GGD heeft aangegeven dat alleen de speler in thuis quarantine moet. Het is al bekend dat er géén verband is tussen de speler van Heren 2 en de speler van Heren 1.

De spelersgroepen van BEVO, Volendam, de scheidsrechters en tijdwaarneming zijn allen geïnformeerd direct na afloop van de wedstrijd (conform de GGD richtlijnen). Onze hoofdmacht heeft tóch het advies gekregen van het bestuur van HV KRAS/Volendam om afstand te houden van de vereniging. Om deze reden zijn alle trainingen van Heren 1 opgeschort tot donderdag 8 oktober 2020.


Samengevat hebben wij het volgende afgesproken:

  1. Heren 1 zal tot donderdag 8 oktober niet trainen of fysiek bijeenkomen.
  2. De geïnformeerde leden mogen tot die tijd niet op de vereniging komen.
  3. De geïnformeerde leden mogen in eigen omgeving trainen in overeenstemming met de richtlijnen van de GGD. 
  4. De overige betrokkenen rondom Heren 1 worden geadviseerd extra alert te zijn en afstand te houden van elkaar.
  5. Bij kleine klachten/veranderingen moeten alle geinformeerde leden direct contact opnemen met de GGD en daarna de corona coördinator van de vereniging informeren. 
  6. KRAS/Volendam blijft in nauw contact met de GGD, NHV, overige HV KRAS/Volendam betrokkenen en natuurlijk de tegenstanders gedurende de gestelde periode.
  7. In samenspraak met de GGD is bepaald dat de wedstrijd die direct volgde op de Heren door kon gaan. Zowel SEW, Volendam, NHV en GGD waren op de hoogte van de genomen beslissing.

LET OP: Lees hier de verenigingsprotocollen rondom corona