Tweede competitie helft gaat van start voor Garage Kil/Volendam

Tweede competitie helft gaat van start voor Garage Kil/Volendam

donderdag 13 december 2018

De tweede helft van de Eerste Divisie gaat van start voor de dames van Garage Kil/Volendam. Een uitwedstrijd tegen het Haagse Hercules staat op het programma. In de debuut wedstrijd in de Eerste Divisie werd er in een thuiswedstrijd gewonnen met 33-26 van de Hagenezen. De ploeg uit Den Haag kent geen goed seizoen. Met zes punten uit dertien wedstrijden zitten ze halverwege het seizoen in de degradatiezone.

Garage Kil/Volendam heeft afgelopen week goede zaken gedaan. In een midweekse bekerwedstrijd werd er met 24-28 gewonnen van Hoofdklasser Tornado uit Heerhugowaard, terwijl de Volendammers in de competitie een paar dagen eerder directe concurrent Fortissimo pijn deden. Op bezoek bij de ploeg uit Cothen won Garage Kil/Volendam met 26-31 van de huidige nummer drie van de Eerste Divisie. Door deze overwinning kruipt Volendam, dat momenteel op de vierde plaats staat, dichter naar de top en staat het slechts twee punten achter op Fortissimo. 

Met een doelpuntengemiddelde van 31 per wedstrijd scoren de Volendammers er nog steeds iedere keer op los. Langzaam maar zeker kruipen de debutanten uit de rol van underdog. Dit maakt plaats voor een rol waarin het soms zelfs de verwachting is dat de ploeg als winnaar van het veld stapt. Zetten de Volendammers deze lijn door in de tweede helft van de competitie?

De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal Boswijk in Den Haag om 19 uur.