Van Schie: 'Trots op het team'

Van Schie: 'Trots op het team'

dinsdag 04 juni 2019
Teleurstelling heeft bij Léon van Schie plaats gemaakt voor berusting. De aanvoerder van KRAS/Volendam hoopte zijn laatste seizoen in de nationale top af te sluiten met een landstitel. Een nederlaag in de tweede wedstrijd van de Best of Three tegen Green Park Aalsmeer deed die droom echter in duigen vallen.
 
"Het is natuurlijk flink balen dat het niet is gelukt om er een derde wedstrijd uit te slepen", vertelde Van Schie. "Maar het zat er zondag helaas niet in. We misten te veel kansen en er waren te veel spelers niet op hun gebruikelijke niveau. In zo'n wedstrijd moet alles kloppen. Dat was zondag niet het geval en dan is Aalsmeer de terechte winnaar."
 
Inmiddels is het vooral een gevoel van trots dat overheerst. "Een paar maanden terug had niemand verwacht dat wij de beker zouden winnen en dat we in de finales zouden komen om het kampioenschap. Toch pakken we die beker en worden we tweede van Nederland. Daar mogen we trots op zijn."
 
Van Schie kijkt met hetzelfde gevoel terug op zijn handbalcarrière. "Ik hou er veel mooie herinneringen aan over en ben ook hartstikke trots op het team."
 
Foto: FotoReza