Van Schie: 'Genieten van ieder moment in de finale'

Van Schie: 'Genieten van ieder moment in de finale'

vrijdag 26 april 2019

Nog maar drie dagen tot de bekerfinale tegen OCI-Lions van start gaat. Afgelopen weekend heeft de ploeg van Peter Portengen hoog weten te pieken maar kende het ook diepe dalen. Aanstaande zondag zal het dan ook anders moeten, weet ook aanvoerder Léon van Schie.

De cirkelspeler heeft al twee bekerfinales achter de rug en heeft daardoor de nodige ervaring. Met E&O werd de finale verloren en met Achilles Bocholt wist Van Schie de Belgische beker te pakken. “De bekerfinale van aankomende zondag zal mijn laatste zijn. Ik ben in mijn hoofd er al een tijdje mee bezig en kijk er erg naar uit. Er komen veel vrienden en familie kijken. Ik zal daarom ook extra gaan genieten van ieder moment in de finale.”

Lions is dit seizoen een slechte match gebleken voor KRAS/Volendam. Van de drie gespeelde wedstrijden wist Volendam er geen enkele te winnen. Voor het publiek zal Volendam wellicht als underdog gezien worden, maar Van Schie is het daar niet mee eens. “Een finale is altijd een wedstrijd op zich. Ik ben nooit als underdog een finale ingegaan, althans zo voelde het nooit voor mij. Om zaterdag te kunnen winnen van Lions zullen er wel dingen anders moeten. We zijn compleet zaterdag en we moeten gewoon allemaal top zijn. Geconcentreerd spelen en ons aan de afspraken houden waar we het de hele week over hebben. Wanneer wij dit volhouden ben ik ervan overtuigd dat wij van Lions kunnen winnen. Ik verwacht een spannende finale met veel strijd en aan het einde een feestend oranje publiek natuurlijk.”

Livestream en radioverslag
Voor de thuisblijvers wordt er een livestream geregeld door het NHV. De link hiervan volgt later. Ook wordt er op LOVE Radio live verslag gedaan van de wedstrijd. Dit is te volgen via LOVE Radio, LOVE TV, via de RTVLOVE-app of een livestream van het radiostation.