Visser ziet zichzelf stappen maken bij KRAS/Volendam

donderdag 20 juni 2019

Voor Sander Visser zit het eerste jaar in de top van de BENE-League erop. De rechterhoekspeler kwam vorig jaar over van E&O en werd direct een belangrijke schakel bij KRAS/Volendam. In het vissersdorp won hij de NHV Beker en reikte hij in de competitie tot de Best of Three om de landstitel.

“Het afgelopen jaar was voor mij heel bijzonder”, vertelt de twintigjarige Visser. “Ik had niet verwacht dat het met mij persoonlijk zo goed zou gaan. Ik had eerder gedacht dat ik meer moeite zou hebben met aanhaken, maar ik heb vanaf het begin eigenlijk al veel minuten mogen maken. Het absolute toppunt was natuurlijk de gewonnen bekerfinale.”

In het afgelopen seizoen is Visser als speler flink gegroeid en dat komt volgens de handballer zelf door zijn medespelers en trainer. “Fysiek ben ik sterker geworden, maar ook in technisch en tactisch opzicht heb ik stappen gezet. Vooral in de dekking en mentaal ben ik beter geworden. Dat merk ik zowel binnen als buiten het veld. De jongens in het team hebben hier erg bij geholpen. Zo heb ik veel geleerd van jongens als Léon van Schie, Robin Jansen, Jaap Beemsterboer, Geert Hinskens, Gerrie Eijlers en Dennis Schellekens. Maar ook trainer Peter Portengen heeft me veel bijgebracht.”

Honderd procent geven
Ook het hoge niveau in de grensoverschrijdende competitie heeft hier aan bijgedragen. “Ik merkte direct dat er een groot verschil zit tussen de BENE-League en de Eredivisie. Het baltempo ligt hoger, het is een stuk fysieker en de keepers zijn beter. Het is allemaal een stap hoger en ik merkte dat ik in wedstrijden en op de trainingen altijd de volle honderd procent moest geven om mee te komen.”

Visser moest de laatste en belangrijkste wedstrijden van het seizoen door een operatie aan de blinde darm aan zich voorbij laten gaan. “Dat was denk ik het aller moeilijkste wat ik tot nog toe heb meegemaakt. Ik wilde zo graag die wedstrijden spelen. De hallen zaten tot de nok gevuld. Vooral bij de thuiswedstrijd in sporthal Opperdam waren er zoveel dingen geregeld en de sfeer van ons publiek was geweldig. Ik had heel graag willen spelen en denk dat ik vooral in de uitwedstrijd in Aalsmeer mijn stempel op de wedstrijd had kunnen drukken.”

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn inmiddels in volle gang en ook Visser is weer helemaal van de partij. “Ik ben benieuwd hoe het komende seizoen gaat lopen. We spelen al snel om de Supercup en gaan binnenkort op trainingsstage naar Porto. Ik heb er veel zin in en hoop dat we weer vol voor de prijzen gaan spelen.”

Foto: Jarrik Bijsterbosch