De BENE-League gaat weer van start!

dinsdag 29 september 2020

In de huidige, onzekere periode beheerst corona en de oplopende besmettingen ons leven. Regels, aanvullende regels wijzigen van dag tot dag. Vooruitdenken en plannen heeft bijna geen zin. Gisteren zijn zowel in Nederland als in België weer extra maatregelen afgekondigd en adviezen gegeven om de Covid-19 besmettingen zoveel mogelijk terug te dringen. Dit heeft geleid tot een ingelaste vergadering van de Raad van Toezicht van de BENE-League samen met haar manager BENE-League om de huidige situatie te bespreken.

Op basis van de huidige regelgeving van beide nationale overheden mag in Nederland handbal worden gespeeld. In België is de kleurcode voor handbal geel, wat betekent dat handballen ook in België is toegestaan. Verder heeft het standpunt van beide handbalbonden/-federaties, ondersteund door een zeer grote meerderheid van de BENE-Leagueverenigingen, geleid tot het besluit om op 10 oktober aanstaande normaal van start te gaan met onze BENE-Leaguecompetitie.

Iedereen binnen de vergadering beseft dat de BENE-Leagueorganisatie voor een aantal uitdagingen staat en dat de kans bestaat dat het competitieverloop zo nu en dan aangepast moet worden. Desalniettemin zijn wij van mening dat het belangrijk is voor de handbalsport in zijn algemeenheid en voor de BENE-League in het bijzonder om te blijven handballen in deze lastige tijd vol COVID-19- besmettingen. Hiermee is HV KRAS het eens, maar is van mening dat handbal spelen ondergeschikt moet blijven aan het kunnen waarborgen van veiligheid en gezondheid. De vereniging zal daarom alle veiligheidsmaatregelen in acht nemen en toepassen en verwacht dit ook van de overige BENE-Leagueclubs. Zowel onze vereniging, andere clubs als individuen hebben ieder hun eigen verantwoordelijkheid voor het respecteren van de protocollen om zo de gezondheid van elk van ons maximaal te kunnen beschermen. HV KRAS zal hier in het belang van ons allen streng op toezien.

Vanwege de specifieke situatie is ook de BENE-Leagueorganisatie momenteel bezig om haar wedstrijdreglement op een paar punten aan te passen om dit corona-proof te maken. In en samen met de BENE-Leagueorganisatie wil ook onze vereniging ervoor zorgen dat we maximaal zijn voorbereid om deze COVID-19 periode goed door te komen. Voor de start van de BENE-Leaguecompetitie zullen we de nieuwe regels en aanpassingen met u delen.