Zwarthoed Schilders Volendam/Jongens A1 houdt punten in eigen huis

Zwarthoed Schilders Volendam/Jongens A1 houdt punten in eigen huis

maandag 10 december 2018

Zwarthoed Schilders Volendam/Jongens A1 trad afgelopen zaterdag in sporthal Opperdam aan tegen HV Quintus uit Kwintsheul. De Volendammers moesten het zonder Brett Koning doen, aangezien hij met een schouderblessure kampt. Ook Lars van Driel bleek beperkt inzetbaar door een rugblessure. Gelukkig was de selectie aan Volendamse zijde groot genoeg om dit op te vangen. De gasten hadden hier wat meer problemen mee. Ook zij kampten met blessures, maar hadden hierdoor maar één wissel.

De Volendammers stonden voorafgaand aan de wedstrijd elfde in de competitie, terwijl de gasten uit Kwintsheul dertiende staan. Het beloofde een mooie wedstrijd te worden, aangezien er verwacht werd dat de teams elkaar weinig ontliepen. Dit bleek echter anders te zijn.

De Volendammers raken duidelijk steeds meer op elkaar ingespeeld, begrijpen beter wat de coaches van hen verwachten en weten dit dan ook steeds beter uit te voeren. Vanaf het begin nam Volendam direct de leiding en heeft deze gedurende de hele wedstrijd niet meer uit handen gegeven. Met Kevin Oud op de goal, die een aantal prachtige reddingen verrichte, stond Volendam bij rust voor met 16-12.

De ruststand zou de indruk kunnen wekken dat er ruimte was voor HV Quintus om terug te komen in de wedstrijd. Dit was echter zeker niet het wedstrijdbeeld. Voor het publiek was het duidelijk dat er voor Quintus niets te halen viel in sporthal Opperdam. De coaches hadden namelijk weer de ruimte om dingen uit te proberen. Zo kregen alle spelers speeltijd, werden spelers op andere posities gezet en werd er geprobeerd om het met zeven spelers in de aanval te doen.

Verdedigend liet Volendam echter regelmatig een steekje vallen waardoor Quintus toch ook tot scoren kwam. Uiteindelijk werd de eindstand  bepaalt op 32-25. Door dit resultaat is Volendam inmiddels opgeklommen naar de negende plek in de competitie.

Doelpuntenmakers:

Lucas Koning 8, Jordan Beukman 5, Jelmer de Vries 4, Wessel Blokzijl en Dave de Waal 3, Lars van Driel, Melle Vorst en Bjorn van Boxtel 2, Lucas Veerman, Sil van Eijk en Joel Klouwer ieder 1.

Volgende week zaterdag speelt de A-selectie om 19 uur in sporthal Opperdam tegen de huidige nummer acht in de competitie: Herpertz Bevo HC.